muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La Fiscalia considera que més de 52 milions no estan justificats

Troba irregular el sobrecost en dues fases de les tasques del Palma Arena, que supera els 22 milions d'euros. A més, hi ha factures sense certificat de final d'obra no pagades que passen dels 30 milions

La querella criminal presentada al jutjat per la Fiscalia és ben explícita: més de 22 milions d'euros pagats per la construcció del Palma Arena no estan justificats. A més, hi ha factures pendents de pagament que sumen 30 milions més que no tenen un certificat de final d'obra.

L'aixecament del secret del sumari del cas Palma Arena decretat dimecres pel jutge instructor, José Castro, permet que es comencin a dibuixar més clarament els detalls de la suposada trama de corrupció desenvolupada en l'edificació del velòdrom.

D'entrada, la querella, el document que una vegada admès ha donat el sus a la instrucció del cas, assenyala que en la construcció de l'estructura i de la coberta del velòdrom hi va haver un sobrecost no justificat de 22.378.657,2 euros.

Concretament, els fonaments i l'estructura del recinte foren licitats per 9.860.956 euros, IVA inclòs, però finalment en costaren 20.185.762,4. Amb la coberta del pavelló passà un fet semblant. Fou licitada per 5.914.778 euros i el que se'n pagà després foren 17.968.628 euros.

La Fiscalia estima que la quantitat abonada pel Palma Arena és de 79.905.905,80 euros. Una quantitat que sobrepassa, de lluny, els 48 en què estava pressupostat aquest equipament. A més a més, a aquesta xifra encara s'hi han d'afegir aquests 30 milions en factures no pagades, perquè no van acompanyades del certificat de final d'obra.

Amb els 30 milions de les factures, l'import final del velòdrom s'acostaria a 110 milions d'euros, una xifra bastant superior al doble d'allò pressupostat.

D'altra banda, la querella la Fiscalia també destaca com a irregularitat significativa el contracte signat amb els arquitectes Lluís i Jaume García Ruiz per un import de 8.559.466,64 euros.

El Ministeri Públic remarca que la contractació es féu sense seguir el procediment legal i que més de tres milions del contracte, amb els qual s'havia de pagar la pista de ciclisme o l'arquitecte de pista, no constaven en el procediment d'urgència utilitzat per contractar els serveis dels dos germans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toniet, fa mes de 14 anys
Espero que se embargue todas las propiedades y cuentas bancarias que tengan estos individuos hasta que devuelvan todo el dinero que han robado. Parece que contra más robes peor será la pena.
Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 14 anys

Sí, Pere, tu ets un dels votants fidels del PP. Podran demostrar tot quant vulguin d'ells, podran haver estafat el poble balear quantitats astronòmiques. Els votareu ben igual... i ells se sentiran amb més forces, impunes, per tornar-hi, i de cada vegada més fort.

Gent com tu són dels qui admiren els polítics corruptes, i, si poguéssiu i tenguéssiu reganyols per fer-ho, ho faríeu. Gent com tu són dels qui pensen: "Han robat cinc? N'havien d'haver robats deu!". Admirau servilment aqueixa gent. Són "des vostros" i no té res d'estrany.

Mai, d'ençà que en Franco és mort, no hi ha hagut partit de corruptes corruptors com el PP. Dins altres partits també però, atenció, n'hi ha (PSM, ERC, EU) que no n'han pogut mai esser acusats. I ara vosaltres, desesperats perquè no sabeu com defensar-vos, voldríeu escampar la idea que "tots els polítics són iguals".

Vosaltres, pinyó fix, votareu sempre el PP, mnaldament els seus grossos, i no tan grossos, siguin convictes dels lladrocinis pitjors. Saps per què? Perquè, en el fons, els admirau, són el vostre model. Et recordes, d'aquell "jaenero" d'Andratx que, parlant de n'Hidalgo va dir "olé sus huevos!". Això és el PP.
Valoració:5menosmas
Per pere, fa mes de 14 anys
I algun dels que fan comentaris en en aquest diari tambè haurien
d' anar a la presò, per difamaciò, senyors estam farts de que tot sigui culpa del pp
Valoració:-11menosmas
Per Fastic!!!, fa mes de 14 anys
Veredicte: financiación ilegal del PP. I per aixo no ha passat res a cap altre partit.

Aquest tema a gafat aquet rumb i s'ha d'evitar que s'en fotin una vegada més del poble mallorquí. Si en Pepote feia inflar facturilles de restaurant, que haura fet amb el Palma Arena?.

Els lladres a la preso, tots.
Valoració:3menosmas
Per 1+1+1...som el poble, fa mes de 14 anys
Esper que el Sr. Castro es recordi per ser un jutge eixemplar, que no se deixi "acuquinar" per ningú. En Matas i na Rosa es evident que no nomes han de pagar politicament, sino judicialment, si no pasa així, aixó serà una republica bananera, on tothom podrà fer el que vol. Ja ha pasat en na Munar, no deixin que tornir pasar per favor.
Valoració:9menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
I tenguent tantes proves i tanta informació de mil·lions d'euros que no tenen justificació quan pensen fer demanar en Jaume Matas??? o es que es intocable??.... Si es culpable que tengui el que es mereixi.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente