algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

“Estic convençuda de la innocència de Duran i ha de seguir com a portaveu”

Catalina Cirer (Palma, 1963) fou batlessa de Palma en el passat mandat i abans, entre 1996 i 2003, delegada del Govern. D'ençà que el març dimití com a portaveu de l'oposició a Cort i com a presidenta de la junta territorial, és regidora del grup municipal del Partit Popular.

En la vostra etapa de delegada del Govern, us consta que algun detingut fos traslladat de la Policia a declarar davant del jutge sense manilles?
Afortunadament, no ens ocupàrem de cap cas que tingués tanta repercussió mediàtica com els recents. Allò cert és que els responsables del Cos Nacional de Policia actuaren sempre amb total responsabilitat, sense necessitar cap indicació meva pel que fa a conduccions de detinguts.

Havíeu parlat amb Ramon Socias sobre com seria el trasllat dels detinguts del Palma Arena?
Amb el senyor Socias vaig mantenir contacte telefònic des del primer dia de la detenció, amb total lleialtat institucional i confiança.

I què li vàreu dir?
En primer lloc, li vaig agrair tant a ell com al cap superior de Policia com s'havia duit a terme la detenció, per la professionalitat, educació i consideració dels funcionaris del Cos Nacional de Policia. Posteriorment, vaig sol·licitar la seva mediació per possibilitar un canvi de roba de Rafel Duran. A més, vaig sotmetre a consideració seva les conseqüències personals i professionals que tindrien per als detinguts les imatges que en reflectirien els mitjans de comunicació.

I ell què us va contestar?
Com sol fer, em contestà amb molta amabilitat i es comprometé a atendre el que li sol·licitva.

Duran agraí el tracte rebut. Us va dir també el mateix quan el vàreu anar a recollir?
Li he de confessar que a les cinc de la matinada, després de moltes hores difícils, sobretot per a ell, amb prou feines vam tenir temps més que per a una mirada, un somriure i una forta abraçada.

Per què l'anàreu a recollir?
Perquè és amic meu, a més de portaveu del meu grup municipal, i perquè passà un calvari durant dies com a conseqüència d'haver estat tinent de batle del meu equip de govern i d'haver exercit entre les seves responsabilitats la de presidir, per delegació, el Consorci per a la construcció del Palma Arena.

Creis que ha de dimitir com a portaveu del PP a Cort?
Ho vaig dir en el seu moment i ho mantenc: Duran és el portaveu i ha de continuar sent-ho. Però no perquè sí, sinó perquè estic convençuda de la seva innocència.

Com està el PP de Palma?
Està inquiet, una mica normal en un període d'eleccions internes, davant de la perspectiva d'una renovació de la presidència de la seva junta territorial amb més d'un candidat.

I el grup municipal?
El grup municipal reflecteix en part aquesta situació, però gràcies a Déu és conscient de la responsabilitat institucional a Cort i no deixarà de complir la seva comesa.

Com us trobau ara com a edil rasa de l'Ajuntament de Palma?
Bé, molt bé, encara que potser en algun moment una mica "estranya". Qualsevol canvi sempre requereix un període d'adaptació.

Us sentiu estimada?
Seria falsa modèstia dir que no. Me sent volguda pels meus i d'una manera especial per molts ciutadans, uns coneguts i d'altres no, que dia rere dia són molt afectuosos amb mi.

Continuareu en política el 2011?
No ho sé, i la veritat és que tampoc no m'obsessiona -somriu-.

No creis que a l'àmbit estatal hi ha cada dia massa esbroncades?
Crec que passa el que mai no es desitja en política, que és caure en la temptació de tudar més temps i energia per desacreditar el contrari que per servir el ciutadà. Per mi, és un error imperdonable.

Quan repassau la vostra tasca com a batlessa, què creis que vàreu fer bé i en què que us equivocàreu?
Allò ben fet sempre queda per a l'ús i gaudi dels ciutadans. I els errors són al meu "disc dur" personal, al de la memòria, per evitar cometre'ls una altra vegada.

Quina lliçó es pot aprendre, en general, d'aquells casos en què, més enllà de saber si finalment hi va haver o no corrupció, sí hi va haver potser mala gestió?
Em costa assumir-ho, però potser cal rebaixar el llistó de la il·lusió, és a dir, no incloure's tants objectius, tants projectes d'envergadura, i explicar millor als ciutadans cada una de les realitzacions efectuades. L'excés, de vegades, pot portar a la imprecisió i a la falta d'un control correcte.

Us sentiu decebuda?
En setze anys de vida activa en primera línia de la política, us assegur que hi ha lloc per a molts moments irrepetibles, únics en la vida, però també hi caben les desil·lusions i alguna llàgrima.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Capsigrany, fa mes de 14 anys
Tu si que ets innocent Catalineta, ets tan innocent que te penses que tots els altres som beneits.
Valoració:2menosmas
Per ciutadana per a l'honestedat, fa mes de 14 anys
¿A quí vols enganar, Catalineta? ¿No veus que defensant aquesta gent tú mateixa te delates?
Valoració:1menosmas
Per Balearico, fa mes de 14 anys
No tens cap credibilitat, Catalina. Zero! També vares dir que hauries posat la mà la foc per Rodrigo de Santos i, de fet, la hi posares tot i que et varen dir què feia. També la posares per Collado i per tanta de gent corrupta... començant pel teu president. Ets tan entabanda com en Ramon Socies. Potser per això ja vares ocupar el lloc que ara té. El teu pas, de governadora i batlessa, ha deixat una potada plena de taques. T'haurien d'haver fet presidenta del Mallorda a veure si també l'esfondraves!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente