algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Els sindicats ara volen una reunió amb Socias

Tornen a defensar els trasllat dels detinguts del cas Palma: “S'hi actuà de manera perfecta”

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), la Confederació Espanyola de Policia (CEP) i la Unió Federal de Policia (UFP) reclamaren ahir una reunió urgent amb el delegat del Govern, Ramon Socias, a fi de tractar de "la problemàtica sobre la seguretat a les dependències policials, com també de la qüestió de la direcció, gestió i organització dels serveis policials a la Prefectura Superior de Policia de les Balears". Aquesta sol·licitud es produeix, doncs, després de la polèmica suscitada pel procediment utilitzat per conduir els cinc detinguts del cas Palma Arena a les dependències judicials, on arribaren engrillonats, fet que ha estat durament criticat pel PP, tenint en compte que dos dels arrestats eren l'actual portaveu d'aquesta formació a l'Ajuntament de Palma, Rafel Duran, i l'exdirector general d'Esports del Govern de la legislatura passada, Pepote Ballester.

El comitè executiu de la Unió Federal de Policia defensà ahir que els funcionaris del Cos que procediren a traslladar els arrestats havien actuat d'una manera "correcta i perfecta". I afegí que els agents que habitualment traslladen detinguts en una proporció d'entre tres i sis "sense queixar-se i sense que encara hagin tingut cap aldarull, es mereixen una felicitació dels caps". En aquest sentit, recalcà que els policies "actuen d'acord amb la llei" i es demanà "per què no es fa una llei específica per als polítics i els seus amics que digui que no han d'ingressar als calabossos ni ser engrillonats" i assegurà que "si de ver no hi hagués risc de fuga ni possibilitat d'ocultar proves, el jutge els hauria anat citant personalment al jutjat".

"Hipocresia" i "covardia"

En vista d'aquesta situació, els portaveus sindicals criticaren la "hipocresia" del PP i la "covardia" del Ministeri de l'Interior en aquest assumpte, després de lliurar com a cap de turc un comissari de qui "manifesten que s'excedí o no complí les ordres", i això, segons el seu parer, fa que sembli que ni el delegat del Govern ni el cap superior no coneixen la normativa o no la volen conèixer per a segons quins casos. "Els detinguts varen tenir en cada moment un tracte digne: es varen respectar els seus drets fonamentals i tots els policies que han intervingut en aquesta operació policial han complert escrupolosament la legalitat vigent", remarcà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pau, fa mes de 14 anys
En Socias, virrei del Regne d'Espanya, és un inepte que només es preocupa de tenir una bona trona per cobrar un souarro per no fer res (i el poc que fa, malament).
Valoració:3menosmas
Per tonina, fa mes de 14 anys
A mi no me semble gens clar quina es la postura del SUP.Primer surten a la TV diguent que als PPeros smblaven que els portaven al "zoològic"????.Despres surt el delegat del Govern a donar unes explicacions que jo trob que no importava , per que si la llei diu que s´ha d´anar enmanilla devant un jutge es aixó que s´ha de fe i si son c`rrcs públics en mes motiu ja que tenen una reponsabilitat envers la societatr.Una vegada dit aixó ,elSUP demana la dimissió de Socies, ara volen una reunió urgent.No, si seguim així els imputats quedaran com "germanetes de la caritat", Per favor siguem seriosos.
Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Em sembla molt be. En Socies hauria de dimitir, es vergonyós que els ciutadans haguem de sentir que no tots som igual davant la llei dit per boca del delegat del Gobierno de Epaña. O aquest home es un incompetent o accepta ordes dels corruptes, totes dues coses son prou greus com perquè deixi el càrrec a algú mes preparat. Endavant els sindicats de policia, que no vos prenguin per es pito des sereno. La llei ha de ser igual per a tots, els humils i els poderosos, lladres desgraciats o lladres de coll blanc. Un delinqüent es sempre un delinqüent i no hi pot haver dos rasers per aplicarlos segons l'influencia social del detingut.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente