nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

El PP no reacciona

Els populars diuen que creuen en la innocència de Duran i que la gestió del Palma Arena és “impecable”, però per ara no saben què faran si el portaveu a Cort acaba imputat amb càrrecs

109510
Catalina Cirer, ahir a la roda de premsa. | Ferran Aguiló - Teresa Ayuga.

Tot i que fa un any i mig que s'especulava amb l'esclat del cas Palma Arena, el PP va tenir ahir problemes per reaccionar a les detencions ordenades per la Fiscalia Anticorrupció durant tota la jornada, de manera especial per la commoció arran de la del seu actual portaveu a l'Ajuntament i líder provisional de la junta territorial del PP de Palma, Rafel Duran. El portaveu del partit, Carlos Simarro, i l'exbatlessa Catalina Cirer comparegueren al capvespre per assegurar que creuen en la innocència de Duran i la bona gestió de les administracions públiques en la construcció del velòdrom durant la legislatura passada. "Impecable", afirmaren. Cap dels dos no pogué explicar què farà el PP en el cas que el seu portaveu a Cort surti dels calabossos imputat amb càrrecs.
"No hi haurà lloc per a un canvi de portaveu", acabà dient Cirer, evidenciant que tenen tanta confiança que Duran provi la seva innocència com una manca de "pla B" en el cas que l'exregidor d'Esports no convenci els investigadors.

En altres casos, quan membres del partit, sempre de segon nivell, han estat detinguts i imputats, el PP balear ha esgrimit un protocol d'actuació pel qual els ha expulsats o els ha suspesos de militància. "Estam molt tranquils - insistí l'exbatlessa-: hem parlat molt del tema i estam segurs de la gestió correcta de l'anterior equip de Govern en el consorci del Palma Arena, perquè no es va fer cap actuació irregular ni al marge de la legalitat". En demanar-li si té aquesta mateixa confiança en l'actuació dels responsables d'altres administracions durant la darrera legislatura, Cirer va contestar que "ara mateix, amb el que sabem amb data d'avui, li he de dir que sí".
La màxima responsable de Cort entre 2003 i 2007 recordà que ella presidia el consorci públic per a la construcció del velòdrom integrat per l'Ajuntament, el Consell i el Govern, però que havia delegat aquesta funció en Rafel Duran per "raons operatives". "Es va fer així perquè era la manera correcta", manifestà.

El portaveu del PP balear, Carlos Simarro, començà la seva intervenció denunciant que el partit ha hagut de suportar, des de fa un any i mig, "contínues filtracions i insinuacions" en relació amb aquest cas", per la qual cosa es mostrà convençut que la detenció de Duran li permetrà almanco "donar totes les explicacions sobre la seva tasca i demostrar que no hi ha cap irregularitat". Simarro no es referí en cap moment a la situació de l'exdirector general d'Esports, Pepote Ballester. "Demanam prudència", reiterà el portaveu popular, que es negà a admetre que en la construcció del Palma Arena es produïssin irregularitats que expliquin que el cost es disparàs fins a superar el doble d'allò que s'havia pressupostat. "La gestió va ser impecable i perfecta", asseverà Simarro. "L'obra es va fer de manera ràpida, encara que era complicada de fer, i està ara al servei de tota la societat", conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per idosi, fa mes de 14 anys
Encara pensau que hi ha dretes i esquerres?
Valoració:1menosmas
Per Molt bé Gori., fa mes de 14 anys
Gori, molt bé. Collons aquets d'esquerres aprofitan als lladres de la drete per ficarnos a tots dins el mateix sac, cuan l'esquerra estremista es la que afet el desastres mes grossos arreu del mon com Hitler per exemple, o els xinoo, a Cuba els matan de fam, aixo si amb estudis pero morts de fam.
Valoració:-8menosmas
Per vudyalien, fa mes de 14 anys
Jo quant vaig començar a quedar amb sos cabells drets va esser quant varen esbucar per segona vegada el parc de les estacions i ni la Cirereta ni en Fagedeta varen dimitir, allò tambe va esser una tudadissa de doblers!!!
Valoració:4menosmas
Per justisiero, fa mes de 14 anys
jajaja, ara son els del pp, dema siran el del psoe i l'altra els de um...d'aqui poc ens haurem lliurat d'aquesta plaga..tancats tots al nou palau de congressos...jaume matas...ajugar.
Valoració:9menosmas
Per makinet, fa mes de 14 anys
Rellamps!!! Com li ha quedat el pel a na Cirereta amb l'ensurt d'en Rafa Duran! Semblen tatxes de carro rovellades... Fins i tot es va posar a plorar quan s'endugueren el seu dofí. I ara que dirà l'exbatlessa del seu exregidor d'esports? No sabia el que feia, no som sa mare, anava per lliure...El que heu de fet d'una maleïda vegada és tots vosaltres els pocavergonyas professionals de la política sense feina segura, que no sabeu fer una O amb 1 tasso, missers sense pleits o economistes fracassats, que duis 15-20 anys xuclant de la mallela, és anar-vos a ca vostra o bé a la presó!
Valoració:8menosmas
Per Antònia, fa mes de 14 anys
El busquin sota l'alfombra del batle de Artà i el de Sant Llorenç... merda, plítics corruptes!
Valoració:1menosmas
Per Gori, fa mes de 14 anys
Als del PP no ens queda més remei que exigir vergonya als dirigents imputats, siguin o no siguin comdemnats. Per molta politica canyera que hagi per enmig, un jutge no monta tots aquests saraos per no res.
A donar exemple PP i pensar amb els vostres votants que no esclaus.
Visca Mallorca també de dretes, amb política honesta i democràtica.
Valoració:0menosmas
Per Jordi, fa mes de 14 anys
Ai Cirereta...i que hi esteïes de bé quant eres delegada del gobierno español...
Valoració:6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Be ... ningú és culpable fins que un jutge no dicta sentència. Independentment d'això, els polítics acusats haurien de dimitir dels seus càrrecs. El problema que veig és que són els mateixos polítics els que juguen amb la justícia intentant-la acostar a una vorera o s'altre ... i quan la justícia es converteix en un arma política ... deixa d'ésser justícia.

La vida política està enmerdada i la vida judicial ho comença a estar, si es que no lo està ja!
Valoració:-3menosmas
Per xesc, fa mes de 14 anys
Dissolució del PP,

Tranquil home. M'imaginava que no ho havies escrit amb aquesta intenció. Jo havia captat la ironia, però convé aclarir les coses per si hi ha gent que no sap llegir entre línies.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente