algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

Les empreses se sumen a la prevenció de la gripA

Sindicats i mútues han començat a informar els treballadors per evitar que es disparin els contagis d'aquesta malaltia

Les empreses realitzaran plans de prevenció i contenció de la grip A i els sindicats demanaran als delegats de prevenció de riscos laborals que informin els treballadors sobre el virus amb la intenció d'evitar que se'n disparin els casos a les Illes Balears amb l'arribda de la tardor i l'hivern.

La Conselleria de Salut i Consum està duent a terme una ronda de reunions informatives per a la posada en marxa de plans de prevenció contra el virus de la grip A/H1N1 no solament entre el personal de la sanitat pública, sinó també a la resta d'institucions públiques i a les empreses de Balears. En aquest sentit, ahir al matí les directores generals de Salut Pública, Margalida Buades, i de Salut Laboral, Paula Liñán, es reuniren primer amb representants de la CAEB i després amb els dels sindicats UGT i CCOO, per sol·licitar la col·laboració de patronal i sindicats a l'hora d'elaborar els esmentats plans de contenció del virus de la grip A.

Josep Oliver, president de CAEB, afirmà que la patronal farà "tot el possible" per informar-ne les empreses i perquè s'impulsin plans de prevenció.

Per part seva, Manuel Pelarda (UGT) indicà que "parlarem amb els delegats de prevenció perquè la informació sobre la grip A arribi al màxim de treballadors", si bé indicà que "hem criticat que el Servei de Salut s'oblidàs del personal no sanitari de la sanitat pública i de les subcontractes, com el personal de bugaderia o de cuina, a l'hora d'informar".

D'altra banda, les mútues, com és el cas de la Balear, ja han començat a fer saber a les empreses que tenen contractats els seus serveis les noves sobre el virus de la grip A. I el mateix estan fent entitats bancàries, com la Caixa de Balears Sa Nostra, que ja ha remès correus informatius als seus treballadors, en els quals els explica les diferències entre la grip normal i la nova.

Així mateix, la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut ha creat un portal específic a la pàgina web del Govern amb el màxim d'informació sobre el virus i recomanacions per als serveis de prevenció de riscs laborals d'empreses no sanitàries.

La Conselleria de Salut i Consum indicà ahir que el laboratori de referència de Majadahonda (Madrid) ha confirmat un total de 58 casos positius de la grip A/H1N1 a les Balears, la majoria lleus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.