nubes dispersas
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Els SFM queden sense trens entre Palma i Inca

La falta de material provocà que algunes avaries no es poguessin solucionar i es suspenguessin diferents viatges

La central Sindical Independent dels SFM denuncià ahir que la falta de material mòbil i de trens dels Serveis Ferroviaris de Mallorca, a causa de les avaries sense resoldre, ocasionà que a partir de les dotze del migdia no hi hagués prou trens per prestar el servei regular. "Ja hem tingut problemes per assegurar els trens regulars i els nostres usuaris han hagut de viatjar en trens amb només dos vagons. Hem hagut de repartir els vagons en diferents trens per poder afrontar el compliment dels nostres horaris", recriminaren ahir des del comitè d'empresa dels SFM.

Segons la Central Sindical, el problema principal que ocasionà aquesta manca de servei és que, a partir de les 12.00 hores, tots els trens que anaven de Palma a Inca s'hagueren de suprimir. Només pogueren circular els que es dirigien de la capital balear cap a sa Pobla i també els que anaven de Palma a Manacor. No obstant això, els usuaris es varen veure obligats a viatjar en composicions molt reduïdes de dos i tres vagons. A tot això s'hi sumà el fet que, a partir de les 12.30 hores, sortí a la via un tren que en aquell moment estava avariat per poder prestar el servei als clients, amb els riscos que això comporta. De fet, aquesta solució no resultà efectiva perquè, a causa d'aquesta avaria, el vehicle hagué de tornar al taller sense haver pogut acabar el trajecte.

Segons el mateix comitè, a les 12.25 hores partí de Palma un comboi en direcció a Manacor que hauria d'haver sortit a les 12.09 hores. A més a més, els vagons anaven apilotats de viatgers perquè, a banda dels passatgers habituals de l'hora punta, s'hi sumaren durant el trajecte les persones que esperaven poder desplaçar-se a Inca amb el tren avariat i en només tres vagons. Segons denuncià el sindicat, aquest mateix tren es va veure obligat a efectuar totes les parades entre Palma i Marratxí i acumulà més de 15 minuts de retard addicional, pel fet que tots els combois que van a Manacor els dies feiners o en surten normalment passen de llarg per totes aquestes estacions. Com a conclusió, la central preveu que aquest alt índex de problemes mecànics vagi en augment durant els pròxims dies, atès que "la totalitat dels recanvis necessaris per posar-hi remei encara no ha arribat. No just això, sinó que encara és l'hora que algú els encarregui", denuncien.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sorell, fa mes de 14 anys
Feim riure, de veres! ;-) No Quan sents el consellers prometent tren per tot i no tenen ni per netejar els banyos dels que tenen. Realment estan aconseguint desprestigiar totalment la política.
Valoració:0menosmas
Per Maria Concepció Riera, fa mes de 14 anys
Vicens perquè no et dediques a gestionar bé en comptes de sortir a la tele dient que vols deixar s'illa tota cosida a trens, prime feim que els que tinguem funcionin i es fagin servir, per favor a veure si algún dia deixerem de er el ridícul.
Valoració:1menosmas
Per Jan Garcia, fa mes de 14 anys
Cada dia estam demostrant que no en sabem més, en comptes de llençar-nos a nous projectes faraònics i de dubtós futur, perquè no mos dediquem a donar un bon servei als ciutadans i a millorar les infraestructures que tenim. Estam ent baixar el prestigi de gestió del partit cada dia que passa, i ma pareix que al PSM no mos ho podem permetre. Vicens recapacita pel bé de tots. Gràcis
Valoració:7menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Estan destrossant el poc transport públic que tenim a Mallorca.
Valoració:2menosmas
Per Joana Maria O., fa mes de 14 anys
Una demostració de com està el transport públic a Mallorca, on la única prioritat és construir noves infraestructures per inaugurar-les i s'està abandonant les que estan en servei actualment. Política d'aparador, prioritzant projectes fora de tot sentit comú per sobre del manteniment, la seguretat i el bon servei dels transports que tenim actualement.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente