algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Nova formació per afrontar la crisi

El Govern canvia “en profunditat” l'estratègia d'aquestes accions per tal de reactivar l'ocupació en sectors econòmics prioritaris i aprova un pla per al període 2009-2010 dotat amb 10 milions d'euros

El Govern canvia la seva política de formació per tal d'afrontar els catastròfics efectes de la crisi econòmica en el mercat laboral de les Illes. La Conselleria de Treball i Formació ha decidit d'aquesta manera emprendre una reforma "estructural i en profunditat" en l'estratègia d'aquestes accions formatives amb l'objectiu immediat d'aconseguir una reactivació de l'ocupació i, de manera preferent, en sectors prioritaris per a l'activitat econòmica de Balears.

Aquest canvi s'executarà a través de la propera convocatòria pública d'oferta formativa per al període 2009-2010, actualment en tràmit i que es posarà en marxa a partir del mes d'octubre. El Consell de Govern ha aprovat destinar 10,3 milions d'euros al finançament d'aquest nou pla, dirigit preferentment a treballadors en situació d'atur i obert a la participació de les administracions, sindicats patronals i centres formatius col·laboradors.

La consellera i portaveu del Govern, Joana Barceló, destacà després de la reunió setmanal de l'Executiu que el seu departament ha iniciat aquest canvi de rumb "per convertir la formació en una eina d'ocupació" davant l'actual conjuntura sociolaboral.

I això a través de tres eixos estratègics: prioritzar actuacions en sectors clau per al creixement de les Illes i també on hi ha llocs de feina especialitzats difícils de cobrir; garantir amb una certificació professional homologada totes les matèries impartides perquè serveixin com a titulació al treballador; i, finalment, obrir la convocatòria de cursos i actuacions a tots els agents i a les administracions amb l'objectiu de fer una passa cap a la formació integrada.

"En l'actual conjuntura sociolaboral", defensà Barceló, "la formació és l'instrument més adequat per millorar la qualificació professional, donar més oportunitats d'inserció laboral i millorar també el capital humà".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Que ho heu vist?, fa mes de 14 anys
I per què no donen els euros a les escoles que són les que formen i en el temps que pertoca? Amb tant de fracàs escolar llavors els han de
reformar perquè no ho varen fer quan tocava? I vinga a gastar!
Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
I d'aquestos 10 milions veurem qui se los endurà. Segur que qualque amic que te un puesto a plaça per donar cursets. Més valdria repartir-los entre'ls aturats.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente