algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
18°

El Govern no permetrà obres a l'estiu si no ho volen els hotelers

La reacció contrària del sector turístic i la manca de consens suficient dins el Pacte sobre la norma anunciada per la Conselleria de Medi Ambient fan que el Govern ajorni l'aprovació del decret Grimalt

El decret llei de mesures urgents de la Conselleria de Medi Ambient, que ja s'anomena decret Grimal per comparar-lo amb l'anterior decret Nadal de la Conselleria de Turisme, du camí de crear la mateixa polèmica que el primer. L'eliminació de la prohibició de fer obres durant l'estiu a les zones turístiques n'ha esdevingut el punt més conflictiu.

Així, el Consell de Govern decidí ahir ajornar l'aprovació del decret llei fins almanco la setmana que ve per l'oposició mostrada pel sector turístic i perquè encara no existeix el consens suficient dins el Pacte -el Bloc instà ahir Miquel Àngel Grimalt a ajornar-ho- i els consells insulars també hi volen dir la seva. Al capvespre, el president del Govern, Francesc Antich, comprengué les queixes dels hotelers, ja que la norma els podria crear "problemes".

Davant això, el conseller de Medi Ambient anuncià que la setmana que ve es reunirà amb el sector turístic per "consensuar" el decret i deixà clar que no impulsarà cap mesura que no disposi de l'acord dels hotelers. "Si s'ha d'eliminar la qüestió de les obres durant l'estiu, es llevarà", apuntaren fonts de Medi Ambient, que també subratllaren que el decret té un abast molt més ampli, amb l'objectiu principal d'agilitar tràmits per afavorir les inversions en temps de crisi, però sense minvar les garanties ambientals.

Abans, els hotelers, els mateixos que impulsaren i abraçaren el decret Nadal, es mobilitzaren de manera contundent contra les intencions de Grimalt. Una de les patronals, l'Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH), es mostrà "totalment en contra" que es permetin fer obres a zones costaneres durant la temporada alta. L'ACH es queixà i expressà el malestar per no haver estat consultada i exigí una "revisió urgent" del decret abans del vistiplau. Els hotelers advertiren de les "conseqüències negatives" que al seu parer es poden derivar per a l'activitat turística en forma d'"anul·lacions i indemnitzacions a touroperadors i a turistes".

A l'altre costat, els constructors celebraren l'anunciat aixecament de la prohibició genèrica, la qual cosa els permetrà augmentar l'activitat. Des de l'Associació de constructors de Balears es considerà que el decret és "beneficiós per al sector perquè a partir d'ara cap normativa municipal no podrà impedir que fem obres durant la temporada alta, sempre respectant els nivells de renou".

En aquest sentit s'ha d'apuntar que fins ara se'n prohibien a zones turístiques des de maig fins a octubre, mentre que el decret vol permetre les que facin poc renou, segons els paràmetres fixats per la Unió Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mamerra, fa mes de 15 anys
Digau-me, caminer: Què és aquest pi
que han deixat caure al mig del bon camí?
Donau part a n´el batle. Els llenyaters
tallar-lo bé podien que caigués
dins la veinada terra.
-És que el pi és del Marquès de la Mamerra...
-Ah! Si el pi és del Marquès de la Mamerra!...

Però no és just que el pecat del llenyater
d´aquí que arribi la lluna de gener,
el pac qui res no n´és.
-És que així li convé al senyor Marquès,
-Ah! Si així li convé al senyor Marquès,
feis comptes, caminer, que no he dir res.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente