algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

“Vull un acord per escrit i signat”

El batle de Campos, Guillem Ginard (UM), avisa que vol propostes concretes per renunciar al golf de Son Baco i insisteix que amb les ART pretén un creixement turístic de qualitat i no residencial

El batle de Campos, Guillem Ginard (UM), avisà ahir que exigirà un "acord per escrit i signat" que es tradueixi en propostes concretes i amb un calendari d’execució per tal que el seu municipi renunciï a la construcció del camp de golf de Son Baco, qüestió que ha derivat en una greu crisi del Pacte, després que UM registràs una esmena al decret Nadal en contra dels seus socis, per tal de propiciar aquest projecte. Ginard insistí que vol aclarir que "qualsevol solució que es trobi —a la crisi política— no serà una compensació per a Campos per haver protegit el seu litoral o per renunciar a Son Baco, sinó en una manera de desbloquejar una sèrie de projectes que ja estaven prevists perquè el municipi no pateixi, com fins ara, una pèrdua total i absoluta d’inversions i de creixement econòmic".

Insistí per això en les seves crítiques al Consell de Mallorca per haver "avortat unilateralment" el projecte del camp de golf que, segons ell, gaudia de totes les autoritzacions. El batle campaner es referí a les negociacions que es mantingueren la setmana passada entre el PSIB i UM per acordar el desenvolupament de dues Àrees de Reconversió Territorial (ART); les de la Vinyola, amb un camp de golf a mig fer, i la de la Ràpita, davant el club nàutic. Ginard volgué subratllar, com ja s’ha anat informant, que el seu ajuntament pretén que aquests desenvolupament permetin un creixement turístic de qualitat en aquestes zones i que, a més, pràcticament s’hi elimini el residencial previst.

Admeté així que el seu municipi ha crescut de manera important en els darrers anys, però apuntà que per contra no disposa de cap oferta turística d’allotjament. "Tampoc no volem que s’esgotin totes les places que permeten aquestes ART, perquè són quasi 3.000, i ens semblem massa, però sí reduir-hi l’edificabilitat i propiciar-hi l’oferta de qualitat, de cinc estrelles", aclarí. Sobre les ART, recordà que es deriven de projectes antics que, després de distintes sentències judicials, tindran els avals jurídics i tècnics.

Barceló rebutja el "xantatge"

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, es referí ahir a la qüestió de Son Baco per considerar que és una mostra que els socis de Pacte, ara que es compliran dos anys de legislatura, s’han de seure per tal de "funcionar d’una altra manera" per tal que les prioritats siguin allò pactat al principi. "No es pot fer a partir de cap xantatge", digué Barceló, referint-se a l’esmena presentada per UM, "sinó que s’ha d’aprovar allò pactat, i si no hi està, no". El del Bloc també va criticar les reunions bilaterals entre el PSIB i UM, a més d’instar que no es tornin a produir. Per altra banda, lamentà que els socialistes "ofereixen coses que saben que no acceptarem".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Antonia, fa mes de 15 anys
Genteta com en sebelli es la que mai dona la cara nit tampoc cap solucio. Campos i els Campaners, voluntariament o obligats, tant se val, son els que han pagat i paguen les consekuencies de la proteccio d'un territori que utilitzam tots. El batle aconseguira el que es proposi pq ningu es capac de rebatre cap dels seus arguments. Se'n foten del poble i aixo es.el seu exit. Ell, passi el que passi, ell ja ha guanyat, i pareix que per molts anys. Sr. Batle, si genteta com aquesta vos critica, seguiu aixi, que aixo es senyal que anau molt be.
Valoració:-4menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
Avui de matí he escoltat el batlle de Campos per IB3. Ha tengut la barra de dir que Campos va ser "pioner" en el model de protecció del territori. Segurament ell no havia nascut perquè jo record quan els campaners encalçaven i no per fer-los carícies els manifestants a favor del Trenc. Llavor també s'ha posat la corda al coll, ell mateix, quan ha parlat de l'aigua que consumia l'alfals i la que consumiria el camp de golf. Efectivament amb les vaqueries, com si fossin a Holanda, es varen carregar els aqüífers. Crec que el Consell hauria d'intervenir l'ajuntament de Campos i gestionar-lo uns anys fins que posassin seny.
Valoració:4menosmas
Per campos dorm 100 anys més, fa mes de 15 anys
El camp de Golf de Son Baco, no, per part del Bloc i del PSOE. La ART de Sa Rapita, probablement no, vosaltres sabeu quin poder tenen molts d'estiuejants d'aquesta localitat, desarrelats de Campos, que per raons de tranquilitat podrien estar en contra?.
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 15 anys
El batle de Campos té raó, els pocavergonyes de PSOE i PP al final sempre et prenen el pèl. Mireu amb el decret de català que han fet pels vividors antimallorca, una veritable vergonya. Només falta afegir una línia que digui: "A tota persona que entri xerrant mallorquí dins una consulta el metge li podrà ficar l'estetoscopi pel cul".

Quins traïdors els mallorquins que voten partits espanyols! I mentre tant el Bloc donant suport a aquests bandarres, bé no és d'estranyar, dins del Bloc hi ha un partit espanyolista!
Valoració:3menosmas
Per Campos aixeca el cap, fa mes de 15 anys
En jovita aquest i aquests 4 bajans que fan sabonera per sa boca no diuen mes que mentides i dois. Aqui ningu parla de desprotegir res mes que vosaltres. Veig que heu acabat els arguments, si n'heu tengut mai, es clar. Batle, demana-ho firmat i no amollis fins que hagis donat al poble el que realment es just que tengui. Que se'n fotin d'un altre poble, perque de Campos ja se n'han fotut massa temps.
Valoració:-1menosmas
Per El loco, fa mes de 15 anys
No es raro que el batle de Campos ho vulgui tot per escrit i firmat. Amb aquests 'trileros' del PSOE tota precaució es poca. Osties, la cartera... Francinaaaaaaaaaa!!!
Valoració:-3menosmas
Per La Paca, fa mes de 15 anys
I jo crec Jovita que ets ben ruc!
Valoració:-4menosmas
Per Jovita, fa mes de 15 anys
Crec que el batle de Campos no té seny al voler desprotegir una de les poques zones de les Illes que encara no ha patit la governabilitat de UM-PP. Ja en tenim prou de que aquesta guarda de polítics es facin d'or a costa del contribuïent. A més si tot hagués estan amb ordre com diu a Son Baco ara no estariem parlant del tema i no estarien desestabilitzant un pacte de govern. Crec que es un batle que sort en tenim del proper canvi, ja que un batle que no pot pensar més que en turisme pel seu poble i incapaç de trobar altres sol·lucions per la economia de Campos, val la pena que s'en vagi i no torn. Miquel Nadal posa-hi orddre o retira a qui qualque dia lamentaràs haber deixat fer.
Valoració:5menosmas
Per Sílvia, fa mes de 15 anys
El que han muntat els d'UM és una mentida immensa de que aquest golf es podia fer, quan és ben il·legal. Presenten una moció per posar el Govern contra les cordes i a canvi aconseguir més destrossa.
Això no es pot consentir. Capritxades, no!
Valoració:3menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
toni, no sé si defensa els interessos de Campos, sospit que només dels cacics que adorau. Ara això dels interessos de la comarca, crec que ja delires.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente