algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

30 milions més per pagar deutes

El Govern acorda abonar “de manera immediata” aquesta quantitat pendent amb proveïdors i ajuntaments, per donar-los liquitat. En 15 dies s'hauran pagat 84 milions, més de la meitat del total

El Govern acordà ahir destinar de manera immediata 30 milions d’euros a liquidar deutes contrets amb proveïdors de l’Executiu i quantitats pendents amb els ajuntaments derivats de convenis inversors. Aquest import s’afegeix als 54 milions –32 per a proveïdors i 22 per als ajuntaments– que la Conselleria d’Economia i Hisenda ja dedicà a aquest concepte fa només dues setmanes.

Aquestes operacions per donar liquiditat a empreses i a consistoris ja s’han començat a executar i els 30 milions addicionals acordats ahir es faran efectius "de manera immediata", segons assegurà la portaveu, Joana Barceló, després de la reunió del Consell de Govern. Subratllà l’esforç realitzat en aquest sentit per l’Executiu, perquè "en menys de 15 dies s’ha procedit a una injecció de liquiditat de 84 milions d’euros".

Amb l’abonament d’aquests 84 milions, el Govern ha reduït a menys de la meitat els seus deutes amb empresaris i municipis, que fins ara arribaven a un total de 150 milions d’euros, la qual cosa havia provocat queixes de les patronals, principalment dels constructors, pels impagaments per obra pública, i de representants municipals de tot l’espectre polític.

El 9 de març passat, el president, Francesc Antich, i el conseller d’Economia i Hisenda, Carles Manera, anunciaren aquest "esforç creditici de primera magnitud" per tal d’afrontar aquesta situació i d’accelerar al màxim el termini de pagaments de l’Administració autonòmica.

Amb tot, Manera advertí després que el compromís del Consolat es refereix, amb caràcter general, als deutes amb el termini de liquidació vençut i sempre amb un marge raonable. Quan el seu departament anuncià els primers pagaments, els empresaris demanaren tot d’una que es fessin efectius amb tot el deute pendent, de 150 milions d’euros. Per aquest motiu, el conseller avisà aleshores que encara no s’havia exhaurit el termini de liquidació del gruix d’aquesta quantitat, tot i comprendre les demandes dels empresaris.

"Són xifres considerables", remarcà ahir la portaveu, Joana Barceló, sobre els 84 milions que s’abonaran immediatament, "gairebé 14.000 milions de pessetes". Va afegir que aquest esforç s’ha d’emmarcar en les mesures de l’Executiu orientades a la reactivació econòmica i a oferir liquiditat, de manera especial, als petits empresaris.

Sobre el departament d’Economia i Hisenda, el Consell de Govern també aprovà ahir un decret per donar un nou impuls a l’Institut Balear d’Economia, un òrgan assessor de l’Executiu per "promoure l’anàlisi, la reflexió i la recerca econòmiques". El decret pretén racionalitzar i adaptar la normativa d’aquesta insitució perquè tingui més operativitat, "tan important en el moment actual de crisi".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 15 anys
Li hauria de fer vergonya al Govern publicar notícies com aquesta. Evidencien clarament la seva condició de morosos.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente