nubes dispersas
  • Màx: 17.01°
  • Mín: 12.34°
14°

Els dos funcionaris del Consell detinguts en l'Operació Peatge arriben als jutjats per ser interrogats

Francisco Orejudo, cap del projecte d'obres de desdoblament de l'autovia Palma-Manacor, i Gabriel Mestre, encarregat de la vigilància de les obres, van arribar als jutjats de Via Alemanya de Palma a les 16.20 hores per prestar declaració davant del magistrat del Jutjat d'Instrucció número 9, Enrique Morell, en el marc de l'Operació Peatge, després d'haver-se complert el termini de 72 hores que pot un arrestat romandre en dependències policials.

Amb aspecte seriós, Orellut i Mestre van arribar als jutjats en dos vehicles de la Policia Nacional, i després ho van fer els seus advocats, Gabriel Garcías i Josep de Luis, malgrat que van eludir fer declaracions als mitjans congregats. De moment es troben en espera de declarar davant del jutge per les presumptes irregularitats que emboliquen a l'execució del desdoblament de la carretera Palma-Manacor i que estan sent investigades, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, en l'anomenada Operació Peatge.

L'operació s'ha saldat fins ara amb la detenció de 18 persones, els qui han quedat en llibertat amb càrrecs excepte els dos funcionaris de la Institució Insular. En concret, s'investiga la possible comissió de delictes de suborn i malversació de cabals públics.

L'Operació Peatge continua oberta, pel que no es descarta que puguin produir-se més detencions. Tot i això, tot indica que estaria a punt de concloure's la primera fase de la investigació, i partir d'ara Fiscalia seguirà estudiant tota la documentació intervinguda per determinar presumptes implicacions dels detinguts en el cas, segons van precisar les mateixes fonts.

L'obra es va portar a terme en la passada legislatura per part del Consell de Mallorca quan aquesta institució estava governada per UM, iniciant-se l'11 de juny del 2004 amb la col·locació simbòlica de la primera pedra. Alhora, va requerir una inversió de 140.000.000 euros i va consistir en el desdoblament de l'esmentada carretera amb enllaços en les interseccions i les rotondes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.