nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Joan Ginard, premi al mèrit estadístic

El fundador de l'IBAE és guardonat al primer certamen balear de reconeixement de la tasca estadística Antoni Monserrat

El conseller d’Economia i Hisenda, Carles Manera, lliurà ahir el premi Antoni Monserrat i Moll com a reconeixement del mèrit estadístic a Joan Ginard Ferrer, fundador i primer director de l’Institut Balear d’Estadística (IBAE), antecedent de l’actual IBESTAT, entre 1985 i 1997. Abans de l’acte d’entrega del guardó l’actual director de l’IBESTAT, Andreu Sansó, dedicà unes paraules en memòria d’Antoni Monserrat, director general d’Economia del Govern durant el primer Pacte de Progrés i impulsor de la primera Llei estadística de les Illes Balears. La reunió estava presidida per Manera, Sansó i Joana Bonnín, vídua de l’homenatjat Antoni Monserrat.

També va ser present a la cita d’ahir la família de Monserrat i algunes autoritats públiques, com ara el senador Pere Sampol, que també fou conseller d’Economia, i Maria Lluïsa Dubón, consellera de Territori del Consell de Mallorca. Ambdós foren mencionats durant l’acte, ja que Dubón va ser una de les persones que integraren el primer equip de treball de l’IBAE sota la direcció de Joan Ginard. Durant el lliurament de plaques també parlà la família de Monserrat a través d’un dels fills, que destacà els valors del seu pare.

Una vida per l’estadística

Antoni Monserrat i Moll (1954-2006) fou director general d’Economia amb el primer Govern del Pacte. Destaquen iniciatives seves com el Punt d’Estadística Unificada i la revista Les Illes Balears en Xifres. Dedicà la seva carrera a popularitzar aquesta ciència amb actes com el Concurs escolar d’estadística i promogué el I Congrés d’Economia a Balears. Monserrat impulsà la primera Llei d’estadística de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.