muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Els jutges diuen prou i es plantegen anar a la vaga

Els jutges de Palma han dit prou. En una junta duita a terme ahir en una sala de vistes de la seu de via Alemanya deixaren patent la seva indignació pel que qualifiquen d’"alarmant" falta de mitjans per desenvolupar les seves funcions als jutjats de les Illes i es mostraren disposats a anar a la vaga. Per això, es reuniran en juntes sectorials per decidir si donen suport a la convocatòria d’una vaga de caràcter estatal el pròxim 18 de febrer.

Per ara, han decidit plantar cara al Ministeri de Justícia amb una bateria de reivindicacions, de les quals va prendre nota el jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa. Un dels magistrats que participà en la reunió comentà ahir: "Falten perits, intèrprets, funcionaris i més jutges. Moltes causes s’amunteguen als despatxos, però no és per culpa nostra. La instrucció és lenta, perquè lenta és la resposta a la pràctica de diligències que ordenam. Si jo no tenc un perit que avaluï, per exemple, el cost d’un rellotge robat o no trob un intèrpret per a la declaració d’un estranger, aquest sumari dormirà el son dels justos durant molt temps. I un exemple recent: el cas de Rabasco ha conclòs amb una sentència set anys després d’iniciar-se el procés".

Feina al peu de la lletra

Els jutges de Palma consideren que compleixen "al peu de la lletra" els mòduls de treball que els imposa l’òrgan que els controla, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Afirmen que estan molt per sobre dels mínims (de productivitat) exigits, però que la manca de mitjans –sense esmentar el caòtic estat d’algunes instal·lacions– suposa un llast importantíssim en la tasca d’agilitar els procediments.

Els magistrats de Palma ja s’han pronunciat en altres ocasions. El passat mes de febrer, per exemple, els 56 jutges unipersonals de Palma acordaren limitar el compliment de la seva tasca al mínim establert pel CGPJ, en protesta per la pèrdua de capacitat adquisitiva que, asseguren, han sofert en els darrers anys.•

P.C./V.M.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xoriguer, fa mes de 15 anys
Falten perits, intèrprets, funcionaris i una mica de vergonya. Tots sabem que amb un "bon" abogat i un "bon" procurador, els expedients dormen mes o meys temps, segons conveniencia del client que pot pagar....
Valoració:0menosmas
Per Floreal, fa mes de 15 anys
Que facin la vaga permanent i indefinida, perquè total, a la presó majoritàriament hi van els pobres.
Valoració:2menosmas
Per TR, fa mes de 15 anys
El problema és estructural: hi ha massa burocràcia al sistema judicial espanyol. Fa anys que s'hauria d'haver reformat, però encara es fa feina amb criteris del segle XIX i fins i tot el sistema infromàtic es incapaç d'alleugerir-lo.
Valoració:3menosmas
Per judiciós, fa mes de 15 anys
TBC:
El seu argument és una mica pobre.
Una justícia sense els mitjans per aplicar-la es tradueix en injustícia per als ciutadans.
Crec que estan demanant més dotacions i no auments de sou.
Si no és això aclariu-m'ho.
Valoració:-1menosmas
Per TBC, fa mes de 15 anys
Els jutges no tenen vergonya, com es creuen que fem feina la resta; això si, guanyant molt menys, però que molt menys.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente