muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Perera li aconsellà que no dimitís

L'exbatle de Llucmajor, a instàncies del seu misser, ho demanà a la direcció uns dies abans de prendre la decisió

L’exbatle de Llucmajor Lluc Tomàs demanà a la direcció del PP, hores després de conèixer la sentència condemnatòria contra ell, que li deixassin uns dies abans de prendre la decisió de dimitir en el càrrec. Tomàs actuà així per consell del seu misser, Rafel Perera, que considerà perjudicial per a la seva defensa i amb vista a l’opinió pública que dimitís de manera immediata. La petició no va ser acceptada per la cúpula del PP, reunida el migdia a la seu del carrer Palau Reial, que va veure un perill al seu discurs davant els casos de corrupció a les seves files. La presidenta dels populars, Rosa Estaràs, intervingué personalment parlant per telèfon amb el mateix Tomàs i també amb l’advocat Rafel Perera, proper al partit i que forma part del recentment creat comitè d’ètica.

La qüestió va provocar unes hores de tensió entre els populars i més quan en algun moment s’apuntà que Tomàs podria no dimitir, amb el suport de la junta local de Llucmajor, fins a conèixer l’opinió del Tribunal Suprem sobre el seu recurs de cassació a la primera sentència. Per això, la portaveu, Catalina Soler, sortí a la una del migdia sense anunciar cap mesura contra Tomàs i ho remeté a la decisió de la junta local "en un termini de 48 hores". Finalment, Tomàs acceptà presentar la dimissió i donar-se de baixa de manera temporal i voluntària a la junta local ordinària convocada el mateix dilluns vespre. Així, la direcció no hagué d’actuar i manté públicament el seu suport perquè demostri la seva innocència.

"S’ha complit el protocol"

Ahir en el Parlament, Rosa Estaràs defensà davant els mitjans que amb l’exbatle de Llucmajor "s’ha complit al peu de la lletra el protocol d’actuació" del PP balear davant els casos de corrupció. "Ja m’agradaria que tots els partits fessin el mateix", afegí la presidenta dels populars, qui, a més, apuntà que "altres han tardat vuit dies per fer el mateix", referint-se a la suspensió de militància de Bartomeu Vicens acordada per UM arran de la seva implicació en el cas Son Oms. "Si ell –Lluc Tomàs– no hagués presentat la seva dimissió, ho hauria fet el mateix partit", assegurà, per agrair després que "en aquest cas l’exbatle s’ha donat de baixa del partit i de la institució que representava i, per tant, hi sobren els comentaris". Estaràs no volgué valorar si el PP ha de rompre el seu pacte amb l’ASI de Joaquín Rabasco i digué que "el partit s’ho plantejarà els propers dies".

Un missers demana les gravacions de la vista

El misser que defensa la secretària condemnada Maria del Amor Aldao, Eduardo Valdívia, demanà ahir a l’Audiència Provincial poder tenir accés a les cintes enregistrades durant el judici oral que ha culminat amb la sentència condemnatòria contra l’exbatle Lluc Tomàs (PP), l’exregidor Joaquín Rabasco (ASI) i Maria del Amor Aldao, també d’ASI. L’objectiu de la defensa de la condemnada és demanar la nul·litat del procés judicial per la no imparcialitat del tribunal, tal com ja va fer durant la vista oral. Ara, però, la petició s’elevarà al Tribunal Suprem espanyol. En la sentència condemnatòria, l’Audiència Provincial fa referència a la petició de Valdívia, però la passa per alt assegurant que no hi ha cap motiu aparent per demanar-ho. Els missers dels altres dos afectats també posaran recursos a la sentència, però encara no ho han fet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.