nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Estaràs ofereix “diàleg seriós” i “lleialtat” a Antich, qui demana “més unitat”

La líder del PP puntualitza que "això vol dir acord, no lliurament", amb l'objectiu d'apaivagar les convulsions polítiques

La presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, ha ofert “diàleg seriós” i “lleialtat” del seu partit en el Parlament al president del Govern, Francesc Antich, qui ha demanat al seu torn “més unitat” i esforç a tots els grups parlamentaris per “ampliar pactes” a la cambra legislativa.

En una pregunta parlamentària, Estaràs ha inquirit Antich sobre els suports que, a dia d'avui, té el seu govern en el Parlament, després que el diputat Bartomeu Vicens hagi estat suspès temporalment de militància d'Unió Mallorquina (UM) i hagi abandonat el grup parlamentari de l'esmentada formació per integrar-se al grup mixt.

Vicens, que s'ha absentat del ple durant la pregunta, s'ha unit aquest mateix matí al grup mixt, amb la conseqüent dissolució del grup d'UM.

“Li oferesc diàleg, però diàleg seriós, pensant en l'interès de les Illes Balears. (...) Això vol dir acord i no lliurament”, ha advertit Estaràs, que ha afegit que els partits han d'iniciar “una nova etapa parlamentària”, després de la crisi iniciada quan Antich va demanar el grup d'UM que rellevàs Vicens com a diputat.

La líder del PP balear també ha incidit que la seva “lleialtat” a Antich “és d'anada i tornada”, i per això li ha demanat “que fixi les regles de joc per exercir l'activitat política sense convulsions”.

Per a Estaràs, actualment hi ha una crisi econòmica a les illes que s'uneix a una crisi “política” i “parlamentària”, de la qual, segons la seva opinió, Antich “és responsable”.

Estaràs també ha indicat a Antich que “estabilitat parlamentària no vol dir tenir més escons”, sinó “governar en favor de la majoria, que en aquests moments la representa el PP”.

L'ha recordat al president de l'Executiu que si decideix governar amb 29 escons (els que tenia fins ara sense comptar amb el de Vicens), són “els mateixos” que els de la seva formació política.

En la seva resposta, Antich ha postil·lat a la presidenta del PP que el seu grup només té 28 escons (l'altre al qual es referia Estarás és el del diputat de Formentera integrat al grup mixt, Josep Mayans), encara que ha qualificat els mateixos de “importants”.

Antich ha afirmat que ara tots els grups parlamentaris hauran de fer un esforç per tirar endavant les normes i amb aquesta finalitat ha demanat “més unitat” i “responsabilitat” per “ampliar pactes” a la cambra.

Reflex d'aquests acords és la previsible validació avui del decret llei de mesures tributàries per impulsar l'activitat econòmica de les Balears, que es farà amb la condició imposada pel PP que posteriorment es tramiti com una llei ordinària, segons ha informat Estaràs als passadissos del Parlament i han confirmat tots els grups parlamentaris.

En una altra pregunta parlamentària, el diputat del PP Francesc Fiol ha inquirit al conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, sobre la confiança que genera del Govern de Antich per afrontar la crisi econòmica.

Manera ha respost que el Govern sí que genera confiança, després de la qual cosa Fiol ha dit quedar-se “preocupat” per l'escarida resposta: “Si no em diu per què, em deixa molt preocupat, posa en dubte la seva capacitat de gestió i la capacitat d'aquest govern”, ha afegit.

En la seva rèplica, Manera ha argumentat que, segons el seu parer, ara “s'ha fet visible la relació de complicitat entre el Govern i els agents socials”, la qual cosa “inspira confiança”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.