algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La militància dóna l'esquena a Cirer

Els pocs vots aconseguits pel seu entorn en l'elecció de compromissaris per al congrés de Mallorca suposen una clara derrota de l'exbatlessa, aliada amb Antoni Pastor i que ara té difícil repetir a Palma

Catalina Cirer ha perdut el primer torcebraç que havia plantejat a la direcció del PP balear. L’elecció de compromissaris de Palma per al congrés insular realitzada dimarts suposà una clara derrota interna per a l’exbatlessa. Aliada amb Antoni Pastor, que s’enfronta a Mallorca amb el candidat oficialista Joan Rotger, patí el rebuig d’una militància que pràctiment no votà els candidats del seu entorn, que aconseguiren fins i tot menys representació que els del tercer candidat, Joan Ferrer.

En tot cas, no es pot fer una extrapolació absoluta dels resultats de dimarts, però Cirer ha comprovat que la direcció autonòmica manté també el control sobre el seu feu. La presidenta de la junta territorial de Palma s’alià amb Pastor després de distanciar-se de Rosa Estaràs quan descobrí que aquesta no comptava amb ella per repetir a Ciutat. Ara Cirer encara ho té més difícil per mantenir-se a la junta territorial. Tanmateix, les eleccions que es duran a terme a principi de 2009 seran en un altre escenari.

Moviments interns en contra

La derrota de Cirer s’explica pels moviments interns en contra que ha patit en aquesta convulsa etapa que travessen els populars. Tothom dins el partit apunta a José María Rodríguez, exsecretari general a Palma i a Balears, com el que ha fet decantar la balança cap a Joan Rotger i ha provocat així els pobres resultats d’Antoni Pastor que han deixat Cirer en evidència. No obstant això, també assenyalen que Rodríguez ha volgut demostrar que encara manté el seu pes dins l’organització i donar suport al seu exdirector general d’Interior, però que en cap cas no significa que s’aliï amb l’estratègia que segueix la direcció regional.

En aquesta estratègia, després de constants rumors des de feia mesos, ha sorgit la figura de Francesc Fiol, estret col·laborador de Rosa Estaràs en la nova etapa del PP balear. Fiol s’hauria mogut en el seu districte del Pla i intentat fer-ho en altres com una primera passa per postular-se per substituir Cirer al capdavant de la Junta de Palma. Amb tot, Rodríguez no estaria per repetir a favor de Fiol la tasca que ha fet. De fet, a les eleccions de dimarts hi hagué dades significatives en aquest sentit. En els districtes controlats per l’exsecretari general quedaren fora del congrés insular candidats de l’entorn d’Estaràs, com ara el diputat autonòmic Antoni Serra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.