algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La jutgessa cita Cardona

Els interrogatoris de dos testimonis i d'un imputat apuntalen l'acusació contra l'exconseller d'Indústria i Comerç, que haurà de comparèixer dimecres als jutjats en qualitat d'imputat

La jutgessa instructora del cas Scala, Piedad Marín, ha citat a declarar com a imputat Josep Juan Cardona, exconseller d’Indústria i Comerç durant el darrer Govern Matas per a dimecres, dia 22, dematí. La magistrada prengué ahir la decisió després de presenciar tres declaracions sol·licitades pel fiscal Anticorrupció Pedro Horrach, que aconseguí extreure’n més testimonis contra Cardona. Ahir, Marín i Horrach interrogaren tres persones més: dos testimonis i un imputat, l’empresari valencià Francisco García Cerrato, vinculat a un dels suposats caps de la trama, l’exdirector general de Promoció Industrial Kurt Joseph Viaene (PP), tancat en presó preventiva des que l’exgerent Antònia Ordinas el delatà.

Entre els dos testimonis que declararen ahir, es trobava un exaltcàrrec de la Conselleria: Antoni Palomar, secretari general d’Indústria i Comerç durant el Govern de Jaume Matas. L’altre testimoni que ahir comparegué al jutjat de Piedad Marín és José Ramón Aycart, misser dels serveis jurídics de l’Executiu durant l’etapa Matas i, també, en aquests moments. Segons les fonts consultades, ahir els investigadors del cas pogueren continuar acumulant proves contra els imputats principals. Així, els testimonis haurien confirmat davant la jutgessa Marín que Cardona tenia coneixement de les irregularitats que tacaven la gestió del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) que, per cert, ell mateix presidia.

Així mateix, l’empresari Francisco García, administrador de la societat NTC Consultores, hauria confirmat tant l’existència de la trama política i empresarial de cobrament de comissions il·legals, com la participació en aquesta de Kurt Viaene i d’Antònia Ordinas. Amb els tres interrogatoris d’ahir dematí, la jutgessa Piedad Marín tanca la primera ronda de citacions judicials d’aquesta setmana. La setmana vinent el cas pot fer un gran tomb, depenent del que declari l’exconseller Josep Juan Cardona.

Interroguen un holandès soci de Felip Ferré (PP)

El ciutadà holandès Mateo van den Hurk fou interrogat ahir migdia a les dependències de la Capitania Superior de la Policia Nacional espanyola. El Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia estava interessat en ell des que es va conèixer que un dels presumptes principals testaferros de la trama és Felip Ferré, el regidor del PP de Lloseta que administrava una empresa de la qual cobraven Ordinas, Viaene i Cardona, segons la confessió de l’exgerent del CDEIB. Van den Hurk hi figura com a soci de l’exregidor del PP, que ja va ser interrogat en el seu moment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pepita de Can Andreu, fa mes de 15 anys
El proper dimecres serà un dia ple d'emocions per al pp. Dimitirà l'exconseller JUAN? El dimitiran? Més aviat això darrer.
Valoració:1menosmas
Per Micufilós, fa mes de 15 anys
Què hi duu l'exconseller JUAN dins sa cartera de pell, companya inseparable, apèndix dels seu sotaaixella? Jo crec que res. Diuen determinats psicòlegs que portar un objecte a la mà és un residu de la ment de l'home prehistòric, que duia un garrot per a defensar-se. Una regressió. El subconscient, amics d'Es Diari, el subconscient!
Valoració:3menosmas
Per Lluis, fa mes de 15 anys
¿I Vicens ( 3 imputacions ) Morales etc....? Haurà Munar d´assumir responsabilitats? ¿És ara diferent? Si que ho es, perque els $ que deu haver guanyat en Vicens en tres casos de corrupció ( Can Domenge, Son Oms, PTM) es acollonant, peró això per aquest diari pareix que no existeix. ¿Hi ha algú amb un poc de vergonya que escrigui al manco una linea? Sr. Director ho pot explicar. A tots els altres diaris ha sortit pero a aquest.-....
Valoració:4menosmas
Per regomira puig, fa mes de 15 anys
Atorgau categoria a Card ona:
Homenot
Home
Homoniqueu
Merdançà
Valoració:-3menosmas
Per En Tomeu Ben Mallorquí, fa mes de 15 anys
De diners i de bondat, la meitat de la meitat. Diuen que en Cardona era bon al.lot i feiner, però mai l'hi vàren dir dissabte acabes. Per l'obra es coneix qui l'ha feta. D'en Cardona no es coneix cap bona obra ni cap mala paraula. El riure va a estones i no diguis ase a ningú que no heu sigui més que tu. En Cardona feia s'ase i sa somera tot junt quan diu que no sabia que Ordinas i Rosselló eren parella. Més val avergonyir-se que tard penedir-se. El que es veu no es pot negar. En Cardona no hi veu de cap bolla. És llosc, curt de gambals, un fitxatge d'en Matas, que li va suggerir que fitxàs a Ordinas de gerent. Per fer l'ase no hi ha com ser-ho i tant se perd per saber massa com per saber massa poc. En Cardona dirà a la jutgessa que no sabia res de res. Perquè sí o perquè no, no es cap raó. Qui oli remena, les mans se n'unta. Ell autoritzava els endeutaments astronòmics i era el màxim responsable de la conselleria. L'ocasió fa el lladre o la lladre.
Valoració:-3menosmas
Per Toni Ametler, fa mes de 15 anys
M'agradaria que qualque institució fes col·locar una placa commemorativa a qualque lloc destacat de Palma en honor de l'expresident. La inscripció podria ser aquesta: "En reconeixement de Jaume Mates, que va fugir com les rates". No ho trobau?
Valoració:6menosmas
Per Manolete, fa mes de 15 anys
Que salga el toro!!!
Valoració:0menosmas
Per En Tomeu Ben Mallorquí, fa mes de 15 anys
Avui dematí, un reconegut industrial mallorquí, m'ha dit sense haver de pensar: EN CARDONA ERA ES MÉS BENEIT DES GOVERN. Això el sabia tothom, tot el món. Era costum d'en Matas rodejar-se de gent poc rellevant, la mediocritat imperava, per ell fer el paper d'imprecindible. El Govern Matas serà recordat pels seus robatoris de cabdals públics, per negligent i poca-solta, en la majoria de membres nomenats pel president que no dóna la cara, que té por a la ciutadania que ell governava. Un Govern d'ineptes i de lladres de coll blanc. Meam què dirà ara en Miquel TARIFA Segura per defensar a Matas i Estaràs, que no poren dormir tranquils pus mai més.
Valoració:14menosmas
Per Jeannette Fillon, fa mes de 15 anys
Du corbata en Cardona? Ho dic perquè en aquests moments els té per corbata.
Valoració:3menosmas
Per justisiero, fa mes de 15 anys
jaume...a jugar!!!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente