algo de nubes
  • Màx: 13.38°
  • Mín: 7.77°
13°

L'Ib-Salud ha augmentat el pressupost en seguretat un 11,7% enguany

El subdirector assistencial d'Atenció Primària i 061 del Servei de Salut de Balears (Ib-salut), Joan Pou, ha assegurat avui que l'Ib-salut ha incrementat aquest any un 11,7 per cent el pressupost en matèria de seguretat fins a assolir una despesa total de 3,2 milions d'euros.

Pou ha donat avui una roda de premsa, acompanyat per la directora de Cures i Coordinació Sociosanitària, Patrícia Gómez; i el subdirector de Relacions Laborals, Pedro Jiménez; per donar compte del nivell d'implantació del Pla per prevenir la violència en els centres de salut.

Dies després que professionals de l'Hospital de Son Llatzer sofrissin una agressió que ha donat lloc a concentracions de protesta en diferents hospitals, Pou ha remarcat que les agressions “són situacions aïllades” ja que la major part dels ciutadans tenen una actitud correcta amb els professionals de la salut”.

Pou ha recordat que els professionals de l'IB-Salut van sofrir el 2007 un total de 452 incidents violents, que van comprendre agressions físiques i verbals a personal sanitari i desperfectes a les instal·lacions dels centres mèdics.

El subdirector assistencial d'Atenció Primària ha anunciat que els PAC de Llucmajor, Alcúdia i Capdepera i els centres de salut d'Inca i Son Serra de Marina comptaran en breu amb servei de vigilant de seguretat.

Aquests cinc centres se sumaran als set que ja compten amb vigilants a Palma i als hospitals de les Balears, que expliquen tots, a causa del gran volum de pacients que atenen, amb un sistema de seguretat específic.

Actualment totes les gerències de l'Ib-Salut disposen d'un pla de prevenció de la violència i tenen constituïda una comissió tècnica formada per diferents professionals, per tractar les diferents mesures a aplicar.

El subdirector de Relacions Laborals de l'Ib-Salut, Pedro Jiménez, ha explicat que el Pla per prevenir la violència en els centres de salut actua a tres fronts: la prevenció, la sensibilització i el projecte de seguretat, que avalua cada un dels centres de salut públics a fi de millorar les mesures de seguretat.

Jiménez ha destacat que en cas d'accident s'ha establert un protocol d'actuació i que tots els professionals que pateixen algun tipus d'agressió violenta disposen de forma immediata de suport psicològic i jurídic.

El subdirector de Relacions Laborals ha afirmat que “des de la línia jurídica és important defensar que es reconegui el personal de l'Ib-salut com a autoritat” per aconseguir que en els casos d'agressió, els responsables rebin penes més severes.

En aquest sentit, Jiménez ha recordat que ja hi ha hagut dues sentències recents per agressions ocorregudes en els centres de salut d'Emili Darder i Sa Indioteria, en les quals l'agressor ha estat condemnat per atemptat contra l'autoritat i no com un simple delicte de faltes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.