algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Àlvarez: “Carbonero tingué un mal dia”

La ministra de Foment contradiu el conseller i afirma que s'ha reunit en “múltiples ocasions” amb el Govern. També assegura que està “complint” el conveni amb el Consell i Armengol li exigeix que el compleixi. Esquerra demana la seva destitució

 "No l’agafaren en un bon dia, perquè les seves declaracions estan fora del context de relacions amb el Govern balear". D’aquesta manera contestà ahir la ministra de Foment, la socialista Magdalena Àlvarez, a les acusacions llançades el dia abans pel seu company de partit, el conseller de l’Habitatge, Jaume Carbonero, qui havia reconegut que el seu departament tenia un "problema" amb el Ministeri perquè ni els agafava el telèfon ni els convocava a negociar la reinversió dels 333 milions d’euros dels antics convenis de carreteres. "No hi ha sintonia" i "el tarannà del Ministeri no és positiu", arribà a dir el conseller.

La ministra negà ahir una "manca de fluïdesa" en les negociacions i recalcà que "el conveni anterior és als tribunals i ens estam reunint no només amb el conseller, sinó amb el mateix president de la Comunitat Autònoma en múltiples ocasions". "L’agafaren en un mal moment", continuà la ministra, perquè "hem tingut no una ni dues sinó múltiples reunions sobre aquesta qüestió".

Amb tot, Carbonero no es va desdir de les seves paraules, però informà que ahir es posaren en contacte amb Foment per intentar "reprendre les converses", amb vista a solucionar la "falta d’entesa" i millorar la "situació de distanciament" existent entre el Govern i l’Executiu central respecte al pagament dels anteriors convenis. Tot i això, Carbonero insistí que "la porta del Ministeri de Foment està entretancada, però no tancada" .

Per altra banda, la ministra afirmà que el seu departament "està complint" els convenis de carreteres amb els consells. Tot i això, el Consell no pensa el mateix i ahir la seva presidenta, la socialista Francina Armengol, donà un altre toc d’atenció a la ministra. "És necessari que la ministra compleixi les seves obligacions amb Balears" i "li exigim celeritat i que cedeixi l’encomana de gestió per poder fer des d’aquí els accessos a Palma", afirmà Armengol, qui advertí que no acceptarà cap canvi de projecte en el nou segon cinturó.

Esquerra demana el seu cap

Esquerra Republicana a les Illes demanà ahir la destitució de la ministra i que situïn en el seu lloc una persona "més flexible i amb capacitat de complir els compromisos adquirits". El president del partit, Joan Lladó, justificà la petició pels incompliments dels compromisos adquirits i per la falta de diàleg. Esquerra presentà al Congrés una bateria de preguntes per exigir el compliment del conveni i esbrinar per què no s’han invertit els 19 i 38 milions de 2007 i 2008.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per expsoe, fa mes de 15 anys
Ai Maleni, si Carbonero va tenir un mal dia tu tens una molt mala legislatura. Com se te va ocorre acceptar un càrrec pel que saps que no estàs intel·lectualment capacitada? Amb tantes de dones intel·ligents com tenim dins el PSOE i van haver de donar una cartera a n'aquesta carabassot que no sap fer una O ni amb un tassó. Fa desastres per tot allà on passa i després ho vol arreglar a base de mentides. Au maca, agafa sa granera i parteix volant....
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente