algo de nubes
  • Màx: 18.85°
  • Mín: 9.02°
18°

Detingut a l'aeroport d'Eivissa l'exarquitecte de Sant Josep

El matrimoni es lliurà a la Guàrdia Civil després de l'arrest del seu fill i de la seva nora

Membres de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil arrestaren ahir vespre l’exarquitecte municipal de Sant Josep, Antonio Huerta Briz, i la seva dona, Rosario Chamorro, mentre arribaven a l’aeroport d’Eivissa procedents de l’Argentina, on havien viatjat diumenge. L’arribada es produí a les 20.20 hores, i ambdós foren traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Antoni.El matrimoni decidí tornar del seu viatge quan s’assabentà de la detenció del seu fill, Antonio Huerta Chamorro, i de la dona d’aquest, Pilar Fernández, dilluns en el marc de l’operació Pitiüsa. Si no s’haguessin entregat, les autoritats haurien d’haver emès una ordre de crida i cerca internacional.

Set delictes

Als implicats en aquesta trama de corrupció urbanística se’ls imputen almenys set delictes, entre els quals es troben els de malversació de cabals públics, suborn, blanqueig de doblers, tràfic d’influències, prevaricació, falsedat documental, negociació prohibida a funcionaris i delictes contra l’ordenació del territori.

Antonio Huerta Briz, que és considerat el cervell de la trama, havia viatjat a l’Argentina amb la seva dona. El matrimoni passà la nit a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Antoni, on estan detinguts des de dilluns el seu fill Antonio Huerta Chamorro i Pilar Fernández. Aquests dos darrers han acompanyat la Guàrdia Civil en els seus escorcolls mentre ha durat l’operació. En les pròximes hores tots passaran a disposició judicial. Fonts judicials explicaren que la investigació que s’ha portat a terme sobre l’entramat d’empreses de Huerta i la seva relació amb els projectes arquitectònics desenvolupats al municipi de Sant Josep, és molt complexa.

S’han analitzat ja molts d’expedients i s’ha verificat que hi ha gairebé 200 projectes dels quals Huerta hauria informat favorablement com a arquitecte municipal, i que haurien estat desenvolupats posteriorment pel despatx d’arquitectes que tenia amb el seu fill o per la seva nora, la també arquitecte Pilar Fernández, sòcia única de l’empresa Keltike SL. Però l’afer "va per llarg" perquè s’ha d’estudiar tot el material que s’ha recollit en els escorcolls de l’Ajuntament de Sant Josep i dels domicilis del pare i el fill. Des del GEN asseguren que hi podria haver innombrables llicències per estudiar, perquè Huerta estigué deu anys a l’Ajuntament de Sant Josep i "tot passava per ell".

Altres fonts explicaren que, en aquesta classe de trames, s’investiga el patrimoni que podria haver adquirit aquesta família d’arquitectes amb presumptes tàctiques il·legals, i és aquí on entra la funció dels agents de l’Agència Tributària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Crits, fa mes de 15 anys
I amb tota sa feinada que els hi caurà damunt a jutges i fiscals, no seria raonable augmentar ses dotacions d'aquests estaments? Seria ben fàcil fer-ho sense augmentar sa despesa pública: bastaria eliminar un parell d'assessors i alts càrrecs d'aquests que no en foten ni brot per a doblar, o triplicar, es número de fiscals anticorrupció (així i tot encara anirien ofegats de fiena). Si no se fa, ja veureu com an es final quan estigui jutjat haurà tornat a prescriure. Hi ha voluntat o no hi ha voluntat de combatre sa xacra de sa corrupció?
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente