algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Antich diu que l'augment dels pressuposts suposa “més autonomia”

El president del Govern, Francesc Antich, ha considerat avui que els 421 milions dels Pressuposts Generals de l'Estat per a 2009 designats a les Balears representen un augment i “una passa”, que dóna “més autonomia” a la comunitat.

En declaracions als periodistes després de la presa de possessió del nou conseller de Turisme, Antich ha reconegut que l'Estat ha complert amb l'establert a l'Estatut d'Autonomia on, ha dit, es marcaven uns 2.800 milions d'euros d'inversió, és a dir, uns 400 milions d'euros cada any.

El president de l'executiu autonòmic ha recordat que la inversió de l'any passat va ser d'uns 300 milions d'euros, per la qual cosa, ha qualificat de “notícia positiva” l'assignació d'aquest any, que compleix a més amb l'Estatut.

La partida anunciada permetrà, ha assegurat, tenir un major “marge” en àmbits com el turisme, el medi ambient o el transport.

Antich ha apuntat que ara “la gran lluita pròxima” és la reforma del sistema de finançament, ja que “en el retard d'aquesta qüestió si hi ha una comunitat que es veu perjudicada, és la de Balears”.

El líder del Bloc per Mallorca, Biel Barceló, ha valorat que s'estigui complint amb el convingut a l'Estatut d'Autonomia, encara que ha recordat que el seu grup ja havia denunciat que les xifres que marcava el document eren de per si “insuficients”.

Barceló ha insistit en què Balears segueix a la coa en inversions estatals i ha denunciat a més que el sistema de fons de suficiència perjudica especialment Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.