Tot i que Sweeney encara no ha formalitzat de manera oficial la renúncia al càrrec, el partit assegurà que ho faria aquests propers dies. Sembla ser que la causa al·legada, sempre segons la versió d’Esquerra, és per motius personals. Tot i això, aquestes fonts feren coneixedora la seva insatisfacció amb la situació de dèficit econòmic que arrossega l’organisme i que fa que no pugui exercir les seves funcions amb plena normalitat.
De fet, fa dues setmanes que la diputada Esperança Marí i el president d’Esquerra, Joan Lladó, alertaren que "el greu dèficit que arrossega el Cofuc és gran motiu de preocupació". I en aquest mateix sentit, mostraren el seu malestar al conseller de Presidència, Albert Moragues.
Esquerra, de moment, no ha avançat qui podria substituir Sweeney en el càrrec. Cal recordar que la gerència del Cofuc fou un dels organismes que més temps es torbà a tenir designat un responsable. No fou fins al mes d’octubre del 2007 que la consellera d’Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, nomenà Sweeney com a cap d’aquest departament.
El retard d’aquesta designació fou fruit de la pugna entre dos dels socis de Govern, Bloc i PSOE, per assolir el consorci. Això explicaria que cinc mesos després de les eleccions autonòmiques de maig del 2007, encara no hi hagués ningú al capdavant del Cofuc.
L’organisme que ha abandonat Sweeney és l’encarregat de l’ensenyament no reglat de català. Això són els cursos per a adults que s’organitzen arreu dels pobles de les Balears i que van destinats a nouvinguts i residents.
"Els socis de Govern han de creure en la llengua com a eina d’integració social"
El president d’Esquerra, Joan Lladó, reconegué ahir que la dimissió de Sweeney era un fet. "Una sèrie de motius personals l’han portada a renunciar com a gerent del consorci", assegurà Lladó. El president d’Esquerra, però, també féu saber que de moment el seu partit no tenia pensat proposar cap substitut per al càrrec.
Tot i que Lladó assegurà que el dèficit de 2 milions d’euros que arrossega el Cofuc no era la causa de la renúncia, també s’afanyà a dir que "s’ha de posar solució a aquesta situació com més aviat millor".
"Els socis de Govern han de creure en la llengua com a eina d’integració social i, per això, és necessari que els organismes que fan política lingüística estiguin ben dotats", manifestà Lladó.
Cal recordar que el pressupost de què disposa la Direcció General de Política Lingüística per al 2008 és de 8,6 milions d’euros, una xifra lleugerament inferior a la quantitat de doblers que el 2003 hi destinà el primer Pacte de Progrés.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Quina llástima que demiteix na Cathy. Ella ha estat un exemple magnífic de la immersió lingüística i cultural. Un bon exemple no només als estranjers sinó per als propies mallorquins!!! Peró bé, segurament, es plantejarà la difusió de la llengua catalana-mallorquina d'una altra manera.
I els d'ERC, que per raons de governabilitat han perdut els papers, es mejaran allò que sigui necessari com solen fer al Principat.
Fora els anunciants de l'immund el Mundo. Fora Banesto! Fora Pikolin!
Ara és l'hora de fer el boicot contra En P.J. Ramirez, l'ocupapiscines. Boicot a l'immund el Mundo.
No doneu idees!
Bona feina faria en Cal·litos Prim...
I si ho deixàsiu en mans d'Antich, com que no hi ha pressupost potser donarà la gerència a Calitos Delgado