algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
14°

25 anys i només queda Munar

El Parlament commemora dissabte el seu aniversari i la presidenta és l'única que es manté des del 83. Ella i els seus antecessors rebran les primeres medalles de la cambra

El Parlament de les Illes Balears compleix 25 anys de vida. I només una diputada l’ha viscuda sencera des de dins: Maria Antònia Munar. L’actual presidenta de la cambra autonòmica serà l’amfitriona de la festa que s’organitzarà dissabte per commemorar l’efemèride. Ahir comparegué per anunciar els actes prevists, que inclouen la concessió de les primeres medalles d’honor del Parlament de les Illes Balears.

S’entregaran en un acte solemne a la sala Gòtica de l’Almudaina. La Llotja, que fou la primera seu del Parlament l’any 1983 es troba en procés de restauració. Els primers afortunats en rebre aquesta condecoració seran els vuit presidents que el Parlament ha tingut aquests 25 anys: Antoni Cirerol, Jeroni Albertí, Cristòfol Soler, Joan Huguet, Antoni Diéguez, Maximilià Morales, Pere Rotger i l’actual, Maria Antònia Munar. També es premiaran tres diaris centenaris.

Les noves medalles, que es tornaran a entregar en el futur, premiaran a partir d’ara aquelles persones, entitats o institucions que hagin destacat pel seu treball, dedicació i esforç en la defensa dels valors democràtics i els drets humans.

La festa a l’Almudaina
A banda de l’entrega de medalles i del discurs institucional que pronunciarà Munar, la festa dels 25 anys permetrà veure una exposició fotogràfica sobre la vida del Parlament balear i una audiovisual. També es preveu un concert de piano a càrrec d’Andreu Riera i un còctel. De fet, no és el primer acte que fa el Parlament per l’efemèride perquè ja ha organitzat unes jornades de portes obertes, entre altres esdeveniments.

Munar destacà en la presentació d’aquests actes la importància de la celebració. "25 anys són molts perquè mai en la història d’aquesta terra i d’Espanya havíem gaudit de tants anys seguits de democràcia i llibertats, però si es comparà amb altres democràcies com l’anglesa o l’americana, encara ens queda molt camí per recórrer".

La presidenta recordà que 25 anys enrere se sortia d’una dictadura i ara tothom té clar que gaudeix d’uns drets, d’unes llibertats, "que tothom pot opinar de tot". A més, advertí que en aquest temps ha millorat la qualitat de vida dels ciutadans de les Illes i tothom ha pres consciència que cal protegir el territori. En aquest sentit, recordà les tensions que provocà l’aprovació de la Llei d’espais naturals perquè, segons ella, s’avançava al seu temps.

"Fa 25 anys ningú, ni en els seus millors desitjos, pensava que gaudiríem de l’autogovern que tenim ara. S’ha avançat més del que els cappares podien esperar. Hem d’estar satisfets, però això no vol dir que no haguem de continuar avançant", sentencià Munar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jaume, fa mes de 15 anys
lleig lo de Munar d'incloure a espanya baix la terminologia democràtica.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente