cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

El finançament serà clau el 2009

El Bloc valora el primer any de canvi a les institucions i reclama més doblers per a nous projectes

El Bloc valorà positivament la tasca desenvolupada per la coalició en les diferents institucions durant aquest primer any de pacte amb els socis del PSIB i UM. A la vegada, la coalició vinculà la possibilitat de continuar desenvolupant polítiques "de progrés" a una millora del finançament.

Gabriel Barceló, portaveu del Bloc i secretari general del PSM-EN, destacà que la principal aportació de la coalició ha estat fer possible acabar amb el "descontrol" dels doblers públics de la passada legislatura i destapar "casos clars de corrupció". A més, Barceló destacà la necessitat d’"arreglar" el finançament de Balears per garantir la continuïtat de les polítiques progressistes impulsades en el Govern, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

En aquest sentit, Barceló indicà que la cita "clau" serà els pròxims mesos, quan s’elaborin els pressuposts autonòmics per al 2009 i "que haurien d’incloure els projectes estratègics de la legislatura". "Els pressuposts han de reflectir les polítiques que vol dur a terme el Govern, independentment que vénguin o no doblers de Madrid", assenyalà Barceló, qui també advertí que, en cas de no ser així, "la batalla està plantejada, perquè l’únic que demanam és el que ens pertoca".

Per part seva, la representant d’EU i consellera d’Afers Socials del Goven, Josefina Santiago, destacà la presència del Bloc a l’Executiu amb vista a dotar les Illes d’un "major equilibri territorial, una major transparència en la gestió i la no utilització partidista de les associacions". Així mateix, Santiago mostrà la seva preocupació pel "retard" en la firma del conveni del ferrocarril i pel desenvolupament de la Llei de dependència, "que necessita una aportació econòmica important per a la seva aplicació".

Reforma del PTM

D’altra banda, el president d’Esquerra i conseller insular d’Interior, Joan Lladó, remarcà el treball iniciat en matèria de protecció del territori i recomanà la reforma del Pla Territorial de Mallorca (PTM), ja que, segons la seva opinió, és "urgent" modificar-lo. "Si es prorroga la moratòria esper que sigui més ambiciosa que l’actual", afegí.

En la seva intervenció, el coordinador d’Els Verds-Mallorca i director gerent de l’Agència de Cooperació Internacional, Antoni Esteve, expressà la seva satisfacció per haver fet possible invertir «una situació d’emergència» derivada de la legislatura anterior.

Pel que fa al futur del Bloc, tots ells es mostren partidaris de mantenir fórmules de col·laboració entre els partits progressistes i nacionalistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.