algo de nubes
  • Màx: 19.76°
  • Mín: 12.82°
19°

Així es viu en el cor de la capital del món

La casa de Matas és molt a prop de Pennsylvania Avenue, en uns apartaments que es lloguen per uns 5.000$ al mes

Jaume Matas i la seva esposa Maite Areal viuen a Washington, molt a prop de la universitat de Georgetown, on José María Aznar acudeix de tant en tant a donar lliçons magistrals de política internacional. La casa de Matas és molt pròxima a Pennsylvania Avenue, una de les principals artèries de la capital.

El matrimoni habita en un edifici de deu plantes. És elegant, però un de tants a la capital política del món. Està situat a la cantonada d’un carrer que dóna a la Pennsylvania Avenue, molt a prop de l’ambaixada d’Espanya. Als voltants hi ha hotels de luxe.

A l’edifici on viu el matrimoni Matas es lloguen apartaments d’una, dues i tres habitacions. Pel de dues estances es cobren 4.800 dòlars al mes. Els lloguers, com a mínim, són de tres mesos. Inclouen bar, barbacoa i piscina a la darrera planta, amb un hall luxós i ampli al qual s’accedeix amb targeta electrònica. Com a dada curiosa, en aquest mateix bloc va viure, mentre era director gerent del Fons Monetari Internacional, Rodrigo Rato, amb qui Matas va coincidir per un breu període de temps.

En aquest edifici hi resideixen estudiants de famílies riques, professionals en la seva primera ocupació, militars de graduació destinats al Pentàgon, executius de multinacionals, etc. Gent amb possibilitats, votants teòrics de Hillary Clinton, homes i dones de carrera, amb una bona feina i una bona assegurança mèdica, sense problemes econòmics. El que es desconeix és qui paga el lloguer dels Matas: si ells mateixos o les empreses Barceló, per a les quals treballa l’expresident.

Igual que la resta de veïns d’aquesta comunitat, bastant nombrosa i diversa, Matas entra i surt de l’edifici per la seva porta principal, si és que va a peu, o pel garatge, ubicat al carrer lateral, quan va a treballar en cotxe. Condueix ell.

L’expresident no fa fúting pels carrer, sinó que s’exercita tres vegades per setmana en el gimnàs de l’hotel Ritz-Carlton, conegut per The Sports Club/LA, dotat dels darrers aparells, amb vista al carrer, i que té a la planta inferior una cafeteria minimalista, molt moderna. En aquest gimnàs la matrícula costa 350 dòlars. La mensualitat és de 159 dòlars mínim. L’hora de l’entrenador personal costa entre 76 i 95 dòlars.

L’expresident es confon en el paisatge de la ciutat. Té bon aspecte, està distès i sembla gaudir plenament de la seva situació actual en l’activitat privada. El seu lloc de treball és a Greensboro Drive, a uns vint quilòmetres de ca seva. Hi arriba a través de l’autopista que connecta la ciutat amb l’aeroport internacional de Dulles.

Es tracta d’una zona extensa que s’ha convertit en nucli urbà perquè hi han emergit moltes empreses, com la Barceló Crestline Corpotation. És una ciutat amb col·legis, metges, gimnasos, restaurants, zones verdes i tota casta de serveis, molt ben comunicada amb Washington per bus i metro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xavier, fa mes de 15 anys
I agafa el metro el Sr. Matas ? I te a prop un Parc ? Ha llogat el "palau" de Palma o el te desocupat ?
Aqui a Palma tambe tenim als nostres barris: metges, gimnasos, restaurants, zones verdes, metro, bus i molts forats....
Xavier
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente