algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern reclama els doblers tudats

La Fundació a l'Exterior revoca l'acord del PP amb l'ONG ultracatòlica que rebé 450.000 € no justificats i durà el cas als tribunals si no els torna

El Govern autonòmic a través de la Fundació a l’Exterior ha rescindit el conveni amb l’ONG ultracatòlica "Ayúdales a Vivir" i ja li ha reclamat que retorni els 450.000 euros que va tudar de l’anterior Executiu, que presidia Jaume Matas. De no ser així i una vegada agotat el procediment administratiu, durà l’ONG als tribunals.

L’entitat solidària que no té seu a les Illes va mantenir durant l’anterior mandat del PP un tracte privilegiat després d’haver rebut de mans de l’exconsellera Encarnación Pastor aquests doblers que varen ser abonats en un sol reintegrament, mitjançant un conveni de col·laboració de 20 anys. L’objectiu era posar en funcionament al Perú una dessaladora portàtil cedida pel mateix govern que no s’arribà a instal·lar mai. L’ONG no n’ha justificat encara les despeses.

La Fundació a l’Exterior féu efectiu aquest conveni de recessió el passat 22 d’abril i deixà els 15 dies reglamentaris perquè l’ONG vinculada als Legionaris de Crist presentàs al·legacions i argumentàs els motius del perquè no tirà endavant aquest projecte i no presentà comprovants de despeses. En aquesta revocació, el Govern reclama el reintegrament de la subvenció per incompliment total o parcial de l’objectiu del projecte, per incompliment de l’obligació de la justificació, per incompliment d’adoptar mesures d’informació sobre el desenvolupament del projecte, per resistència a les actuacions de comprovació i per incompliment de les obligacions imposades per l’Administració. Per la seva banda, l’ONG ultracatòlica va al·legar que la dessaladora que es va cedir no funcionava.

Tanmateix, el cas és que quan es va signar aquest conveni d’acord, el 4 de desembre de l’any 2006, es va encarregar a Acciona un informe sobre l’estat d’aquest aparell que va ser acceptat per l’entitat beneficiària. L’ONG també es va defensar amb causes alienes al Govern tot dient que la duana va interferir la caixa que contenia la dessaladora perquè al seu interior varen dipositar llibres i medicaments que varen ser intervinguts. A tot això, s’hi afegeix que l’ONG sols pot justificar uns 100.000 euros en un únic concepte: el trasllat de la dessaladora. Una xifra que al govern li sembla "excessiva" si aquesta quantitat només ha estat utilitzada amb aquesta finalitat.

Pastor afavorí els Legionaris de Crist transgredint la llei
L’exconsellera de Cooperació Encarnación Pastor envaí competències pel fet de donar doblers a una ONG que no desenvolupava projectes relacionats amb les Cases Balears a l’Exterior. Una "irregularitat" que, tot i no ser constitutiva de delicte, posa en evidència el pes que tenia aquesta ONG lligada als Legionaris de Crist en un entorn polític governat pel PP. En canvi, la dreta "marginà" la resta d’ONG que tenen seu a les Illes amb dotacions molt inferiors. I és que l’informe dels serveis jurídics del Govern assenyala que el fons de 477.263 euros que transferí la Fundació Balear a l’Exterior mitjançant la instal·lació i la posada en funcionament d’una dessaladora mòbil, amb la finalitat de lliurar-la a l’ONG "Ayúdales a Vivir" no queda justificat a títol "competencial". L’objectiu de la Fundació a l’Exterior se sustentava a col·laborar en diferents projectes per cases regionals de les Balears ubicades a l’exterior.

L’informe diu: "No queda justificat el títol competencial que habilita la fundació a desenvolupar competències administratives atorgant les ajudes, ni els mecanisme per assegurar el compliment dels principis generals de publicitat i concurrència en l’elecció del beneficiari de l’operació". •

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Frasquet, fa mes de 15 anys
Tots sabem el lligam entre el PP i l'església, tot i que en el cas del que parlem hi ha una ONG pel mig, això dona idea de ser quelcom diferent a ajudes directes a l'església, pot tractar.se de financement de partits en forma irregular, cosa molt lletja.
Valoració:1menosmas
Per Felip, fa mes de 15 anys
Aquests peperos són uns lladres, si això fous un país normal...

Per cert, a mem si milloreu les errades web, són grosses, per exemple, no pot ser mai que cada vegada que pas una imatge de la galeria, hagi de baixar la pantalla... crec que els que fan la web s'hi han de posar un poc més. Ah! ja sé que està en fase beta i enhorabona pel nou format, tot i que trob que li falta informació local, la que hi ha és molt magra.
Valoració:2menosmas
Per Felip, fa mes de 15 anys
Aquests peperos són uns lladres, si això fous un país normal...

Per cert, a mem si milloreu les errades web, són grosses, per exemple, no pot ser mai que cada vegada que pas una imatge de la galeria, hagi de baixar la pantalla... crec que els que fan la web s'hi han de posar un poc més. Ah! ja sé que està en fase beta i enhorabona pel nou format, tot i que trob que li falta informació local, la que hi ha és molt magra.
Valoració:-6menosmas
Per uemita duranita, fa mes de 15 anys
A que no saben por qué en esa fundación existe una persona llamada PDP que fue despedida junto a otros trabajadores y readmitida al cabo de un tiempo antes de que se liquidase el periodo, pues pregunten en UM ( Unió mangarrufista), y por el progenitor de dicha elementa y sus lazos con M Antonia Munar y sus simpatías , psoe prisionero de UM .
Valoració:0menosmas
Per jose, fa mes de 15 anys
SABE LA GENTE QUE EL SEÑOR BAYONA QUE TENÍA UN BLOG CRÍTICO CON EL ANTERIOR GOVERN Y QUE MUCHAS DE LAS COSAS QUE DECÍA PODÍAN TENER SU RAZÓN, EN CUANTO LE HAN EMPEZADO A CRITICAR ALGUNOS DE SUS COMPORTAMIENTOS ( ENCHUFISMO, DESPIDOS INPROCEDENTES, CAZA DE BRUJAS ETC) HA DECIDIDO CENSURARLO SIMPLEMENTE PORQUE SUS LECRTORES LE RECRIMINAN SU COMPORTAMIENTO Y LE SOLICITAN QUE DE SU VERSIÓN Y CONTESTE A PREGUNTAS, QUE PENA DE HOMBRE A MI ME HA CAÍDO DEL PEDESTAL A ESO SE LE LLAMA COBARDÍA, Y FALTA DE DIGNIDAD.
Valoració:0menosmas
Per Hipocrates, fa mes de 15 anys
El señor Presidente de la FundaciónBalears a l'Exterior Don Jordi Bayona,aparte de no dar la cara y hacer trampas con la convocatorias de las pruebas,haciendo todo lo contrario de lo que ha predicado enchufismo total y sectarismo al más rancio estilo estalinista , ahora se dedica a copiar proyectos de otras personas para así justificarse el sueldo que tiene, lo ha venido haciendo desde toda la vida y si no que se lo pidan a toda cuanta persona haya trabajado a su lado , quita los trabajos de los demás y se los adjudica a el mismo.Lo que debería haber hecho desde un principio es resolver el problema cuando hace casi un año se instalo en la fundación a la cual no pisa ni por asomo.
Queridito Bayona
me acojona el dia en que salga el acta
que percata de tu convocatoria falsona
pués el pescadito de tu rosona
guardadito se apoltrona para demostar
que no tienes "vergonya"
y que vean todos la carroña"
Valoració:6menosmas
Per En Clepa, fa mes de 15 anys
Enhorabona en principi al diari de Balears per la seva aposta clara per la modernitat i la innovació en català amb el nou format de diari. Però cal que siguem rigurosos amb la informació .Que no per ser en cataà hem de perdre el que s'ensenya a primer de carrera de ciències de la informació que és el comprovar la veracitat de la informació i la seva rigurositat, en cas de que els que treballin en el medi estiguin habilitats per a fer-ho i tenguin els estudis corresponents o la homologació corresponent. Només els vull avisar de que s'haurien d'haver llegit els antics estatuts a l'empar dels quals es va atorgar l'ajuda en l'apartat x dels seus fins... ja que en el mateix es faculta a la Fundació per dur a terme aquet tipus d'accions i maldament els receptors de les mateixes no tenguin cap ni una vinculació amb el pais. En segon terme que es facin totes les accions necessàries perquè el receptor justifiqui l'ajuda i que no oblidin que ens trobam a l'espai " Xenguen", i qui ha d'auditar tot això és el nou govern que ja ho hauria d'haver fet fa temps si s'hagués posat a fer feina enlloc de col.locar i treure a la gent com si es tractes d'una oficina d'ocupació . Demanin a l'anterior Directora sobre el tema, és la única persona que va dur a terme dita operació de manera molt personal i completament disbaratada.
Valoració:0menosmas
Per Calagamberro, fa mes de 15 anys
Hi haurà sang. Jo vaig fent crispetes.
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente