nubes dispersas
  • Màx: 19.63°
  • Mín: 9.58°
14°

El Moviment Alcudienc denuncia vulneracions en matèria de drets lingüístics, gènere, patrimoni i drets animals a la Fira d'Alcúdia

222097

«Després dels anys COVID, enguany ha estat el primer on ha tornat la normalitat a la Fira d'Alcúdia. Una normalitat que ha destacat per les reiterades vulneracions socials que marca l'Ajuntament d'Alcúdia des de fa temps». Així s'ha expressat el Moviment Alcudienc per a denunciar diversos aspectes que consideren que el consistori municipal hauria de corregir en la celebració de la Fira.

«La Fira, així com la resta d'espais d'oci generats per les institucions públiques, hauria de ser un exemple dels valors d'equitat, justícia social i teixit popular. Lluny d'aquests, la Fira es converteix en un valor més del consum turístic», remarquen.

  • Drets lingüístics | «Denunciam la reiterada vulneració dels drets lingüístics que patim els catalanoparlants. Que, en aquest cas, es donen la mà amb l'absurditat de l'anacronisme històric dels ornaments de la fira 'romana'».
  • Gènere | «Com ja és costum a la sala consistorial del nostre poble, el recull d'artistes damunt l'escenari brilla per l'escassetat de dones; 20 homes / 1 dona».
  • Patrimoni | La iniciativa del PSOE-Pi de comprar el títol de 'Pueblos más bonitos de España' els dies de festa s'ha vist incentivada clavant dits cartells a la murada. Una mostra més que la intenció de la preservació del patrimoni de ca nostra tan sols es fa mirant al turisme».
  • Maltractament animal | «Ja fa anys que es continua mantenint la fira ramadera amb unes condicions lluny de ser les ideals. Animals dins tanques de pocs metres quadrats amb teles irrisòries que intenten fer ombra. Així no».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
Madre mía.
Género, animales, patrimonio, lengua…..
Pleno al quince de facherío en Alcudia, no?.
El pack completo.
Valoració:0menosmas
Per Carles Pujols, fa 6 mesos
Per desgràcia és així...un poble , només, turístic. De ben poc ha servit tota la pedagogia teatral - històrica al voltant del Via Fora.
Aquests pretesos representants del sentiment del poble el primer que haurien de fer és Apendre. Estudiar. Escoltar....representants ignorants
Valoració:13menosmas
Per Toni, fa 6 mesos
Parlant de llengua: 'Després dels anys COVID, enguany ha estat el primer EN QUÈ ha tornat la normalitat...'. No entenc aquesta moda/mania de posar l'adverbi 'on' si no es fa referència a un lloc (en el cas de la frase, es parla d'un any, no d'un lloc).
Valoració:5menosmas
Per ......., fa 6 mesos
Mirat així té un poc de sentit. La fira retola en la llengo d'un romà invasor /opressor, com el castellà.
Valoració:14menosmas
Per Patriota, fa 6 mesos
Ahora también metéis a los animales en el tema linģüístico? Mamasita, que mal estáis.
Valoració:-27menosmas
Per xisca, fa 6 mesos
Alcúdia comença a fer pudor!
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente