cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

PP i VOX eliminen el requisit de català per a fer feina a dues empreses municipals de Calvià

El català ha deixat de ser un requisit per a fer feina a les empreses públiques Calvià 2000 i OhLimpia de Calvià i ha passat a comptar només com a mèrit. «És una primera passa», ha assegurat el batle del municipi, Juan Antonio Amengual (PP).

El batle i la primera tinent de batle i presidenta de Calvià 2000 i OhLimpia, Esperanza Catalá (VOX), s'han reunit aquest dimecres amb els respectius comitès d'empresa per a anunciar la mesura. Així, han assegurat que exigir saber la llengua pròpia als treballadors públics és «una injustícia» i que aquesta és la primera passa que faran «en benefici dels treballadors i dels ciutadans» de Calvià.

L'Ajuntament de Calvià, un executiu a la dreta de la dreta

Cal recordar que a Calvià, el Partit Popular i VOX varen signar un acord de governabilitat pel qual el candidat del PP, Juan Antonio Amengual, serà el batle de Calvià durant els propers quatre anys. El pacte són cinc tinences de batlia per al Partit Popular i tres per a VOX.

Així, la candidata de l'extrema dreta, Esperanza Catalá, s'ha convertit en primera tinenta de batle de Policia, Protecció Civil, Calvià 2000, Joventut, Esdeveniments i Festes, Participació Ciutadana i Ciutadans Estrangers. VOX també s'ha quedat, per una banda, les àrees de Mobilitat i Transport, Igualtat, Món Rural, Benestar Animal, Manteniment, IFOC i Cultura i, per l'altra, Cementeri, Llar i Tercera Edat i Transparència.

Entre les primeres decisions del nou Ajuntament està la de designar la germana d'Idoia Ribas (portaveu de l'extrema dreta al Parlament), Esther Ribas, com a nova cap de la Policia Local de Calvià. Ribas és agent de la Policia espanyola i prové de l'Àrea d'Informació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vinjola, fa 12 mesos
Ànims al fatxum per quan topin en la propera cantonada, que s'hi deixin la neurona que els queda de mostra. En tal moment ja no seran més esclaus del saber i podran donar totes les lliçons que vulguin, lliures dels títols de la juancauno.
Ànims!.
Valoració:2menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
Animo....
Valoració:-1menosmas
Per 2000, fa dervers d'un any
@Carlos Vilalta: Ets ben poca cosa.Precisament els que escombren i et treuen la merda,parlen castellà.No tens perquè menystenir els que fan aquesta feina ,si no fos per ells viuriem en un femer.
Valoració:0menosmas
Per Què es pensen?, fa dervers d'un any
Si no demanen el pa en català, no en menjaran!
Valoració:-1menosmas
Per Així és, fa dervers d'un any
I quan més curts siguin millor.
Millor si no pensen!!!!
Valoració:1menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Bon dia. Conec veïns de Calvià que varen obtenir un xalet de protecció oficial als anys noranta (habitatge unifamiliar de menys de 110 metres quadrats per complir amb els requisits d'habitatge social). gràcies a Margarita Nájera (PSOE) i l'ajuda dels sindicats d'esquerra i ara diuen que han votat a VOX. Molts dels votants de VOX arribaren a Mallorca amb el suport del PSOE, el soci de Més i de Suma. En aquella època és cert que el PSOE es feia el beneït davant els GAL i tenia líders com González, Ibarra, Bono, Guerra, Roldán, Vera, Corcuera.... Però el responsable de l'aterratge a Mallorca de molts de votants de VOX és el PSOE i, fins i tot, UGT i Comissions Obreres. Això es nota a Calvià.
Valoració:4menosmas
Per Propaganda, fa dervers d'un any
A Calvià i a altres zones de Mallorca, el requisit del català a les empreses públiques o als serveis públics privatitzats, era, és, paper banyat. Moratòria extraoficial i ben real. El PP l'únic que ha fet ha estat oficialitzar una realitat. Passa el mateix que amb el decret de mínims oficial als centres educatius. Paper banyat. Si na Prohens és inteli.ligent no tocarà res perquè no ho necessiren. Bé, sí, la propaganda la necessiten per a satisfer la clientela de cada partit, la clientela més ingènua. Amb motiu del conflicte als centres educatius de Catalunya, engegat per la justícia espanyola, ha transcendit que la immersió lingüística en realitat no ha existit mai, segons han explicat diversos especialistes en la matèria educativa.
Valoració:4menosmas
Per Quinoi, fa dervers d'un any
Pel seu gust, ser d'aqui i saber parlar, llegir i escriure en Català haurien de ser motius per ser exclosos de la cinvocatòria. Però com que de moment no se pot fer i la seva inconstitucionalitat cantaria massa, se limiteb a suprimir el requisit del Català.
Però tot arribarà, si els deixam fer desastres i encara els feim mambelletes.
Valoració:7menosmas
Per Menos es mas, fa dervers d'un any
Ben fet. Aquest és el camí
Valoració:-23menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
De sentido común. Para barrer las calles, por ejemplo, no hace hablar con la escoba en catalán.
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente