nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

L'Ajuntament de Santanyí celebra l'èxit de participació en l'edició d'enguany dels seus premis literaris

L'edició d'enguany dels premis literaris que convoca cada any l’Ajuntament de Santanyí ha superat, novament, el centenar d’obres presentades. En total s'han rebut 118 obres entre les tres modalitats, cosa que demostra la força d’aquesta convocatòria. Així, per al XXXVIII Premi Bernat Vidal i Tomàs de poesia han arribat 38 propostes; per al VI Premi Antoni Vidal Ferrando s’hi han presentat 35 creacions; i per a la segona convocatòria de la modalitat de teatre, s’han rebut 45 textos.

La batlessa, Maria Pons, s’ha mostrat molt orgullosa de la bona salut dels premis, i en especial de repetir l’èxit de convocatòria del premi de teatre. «La creació d’aquesta modalitat de teatre en la convocatòria dels premis literaris del municipi era un dels compromisos que teníem per aquesta legislatura», ha recordat, tot definint la tradició cultural del terme com «una senya que ens identifica com a municipi que aposta per la cultura, i la incorporació de la modalitat de teatre tancava el cercle».

Les obres presentades són originals, inèdites, no premiades a cap altre certamen i redactades en llengua catalana. En el cas dels textos teatrals no poden haver estat representats ni llegits prèviament. La temàtica de les tres convocatòries és de lliure elecció dels autors, que només poden presentar una sola obra a cada categoria.

A partir de la setmana que ve, els membres del jurat hauran de començar a fer les valoracions de totes les obres, el veredicte dels quals es donarà a conèixer en un acte públic el dissabte dia 22 d’abril. Les obres es publicaran posteriorment a la col·lecció Ossos de sol d’Adia Edicions i es presentaran durant les festes de Sant Jaume a l’estiu de 2023.

El jurat estarà format per tres membres destacats de cada gènere literari convocat, més una persona que exercirà de secretari/ària sense vot. En aquesta edició, seran, a la modalitat de poesia, Glòria Julià, Miquel Bezares i Pau Sif; a la de narrativa, Jaume C. Pons Alorda, Lucia Pietrelli, Sebastià Alzamora; i a la de teatre, Carlota Oliva, Joan Tomàs Martínez i Rafel Duran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.