muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
12°

El jaciment de la basílica de Son Peretó a Manacor rebrà una subvenció de 122.550 euros

L'Ajuntament de Manacor ha comunicat aquest dimarts que el jaciment de Son Peretó comptarà amb la subvenció del programa '1,5% Cultural' que es va sol·licitar l'any 2019 al Ministeri de Foment per dur a terme el projecte de conservació i posada en valor de la basílica paleocristiana.

Les obres tenen un valor estimat de 197.382,64 euros, 122.550,97 euros els aportarà l'Estat espanyol i els 74.831,67 euros restants aniran a càrrec de l'Ajuntament de Manacor. El projecte tècnic ha estat redactat per la tècnica municipal de Patrimoni, Mª Magdalena Salas Burguera, i l'arquitecte Pedro Puche.

El jaciment de Son Peretó és especialment singular en ser l'únic jaciment de l'antiguitat tardana museïtzat i visitable a Mallorca. La intervenció, que es pretén realitzar dins la basílica durant aquest any 2023, contempla dues actuacions diferenciades:

  • Treball previ de reexcavació de tota la basílica: es retiraran tots els nivells superficials aportats dins la basílica durant el segle XX i s'excavaran i documentaran la majoria dels elements que encara romanen sense excavar dins la basílica, entre altres actuacions.
  • Consolidació i conservació de la basílica: s'identificaran i reposaran els elements arquitectònics desplaçats del seu lloc original, es consolidaran les crestes dels murs, es condicionarà el nivell de circulació del recinte i en el cas d'aparició de restes de mosaics, es valorarà amb la direcció del projecte la seva restauració in situ o al laboratori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.