nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

L'Ajuntament de Llucmajor, obligat a retornar 150.000 euros de les ajudes que havia de destinar als comerços

La portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló, i el regidor Miquel Serra.

«L'equip de govern (PP-C’s-PI-ASI-'Vox') de l'Ajuntament de Llucmajor continua sense saber gestionar els diners públics i, a un any de concloure la legislatura, els ciutadans, empreses i comerços del municipi continuem patint el pitjor ajuntament en els pitjors moments que es recordin», així ho ha denunciat MÉS per Llucmajor aquest divendres.

La prova és la gestió dels doblers per a la reactivació econòmica postpandèmia, ja que dels 2.044.611 € disponibles, tan sols n'han repartit 592.500, és a dir, un 29 %.

L'Ajuntament de Llucmajor al març de l'any passat va signar un conveni de col·laboració amb el Govern i el Consell de Mallorca pel qual l'Ajuntament rebia 272.305,71 euros de cada institució amb el compromís de convocar subvencions adreçades als sectors econòmics afectats per les restriccions sanitàries associades a la Covid-19.

Però, segons denuncien des de MÉS, les dues convocatòries d'ajudes convocades per l'Ajuntament de Llucmajor «foren un fracàs, ja que només s'ha concedit ajudes per un valor de 592.500 €, de les quals cada institució se'n fa càrrec de 197.500 €».

En aquest sentit, el regidor de MÉS per Llucmajor, Miquel Serra, explica que «a banda del fet que els sectors econòmics del municipi han vist minvades la seva capacitat de reactivació a causa de la mala gestió de l'equip de govern, ara a més l'Ajuntament de Llucmajor es veu obligat a retornar 150.000 euros al Govern i al Consell de Mallorca a raó de 75.000 cadascun per no haver-ho repartit adequadament».

Campanya de bons per a consum

A banda d'aquestes ajudes, Serra destaca, a més, «la funesta gestió de la campanya de bons per consum que han estat tot un èxit a tots els municipis de Mallorca on s'han dut a terme». En aquest sentit, el regidor informa que dels 300.000 € disponibles, l'Ajuntament de Llucmajor només n'ha donat 4.730. «La gestió d'aquesta campanya hauria de fer empegueir a tots els membres de l'equip de govern però especialment al batle i a la regidora de comerç perquè és un sistema de reactiva econòmica que ha triomfat a tots els municipis on s'ha realitzat», remarca.

En definitiva, l’Ajuntament encara té pendent per a repartir més d’un milió sis-cents mil euros sense que fins al moment s’hagin vist moviments en aquest sentit. Apunt de començar el mes de maig, no han convocat aquestes ajudes, com a mostra: el pla de subvencions que serà aprovat la setmana vinent no les contempla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
A finales de 2024, el “Pacte de Progrés” tendrá que rendir cuentas sobre su control de los fondos europeos entregados a los entes locales de Baleares para proyectos que ni se han iniciado aún.
Me voy a reír un rato.
Por cierto, los reintegros serán con intereses.
Id haciendo un rinconcito porque la multa va a ser guapísima.
Y no son 150.000 eur.
Son millones.
Valoració:-5menosmas
Per Els llucmajorers, del seu pa en faran sopes, fa dervers d'un any
Era d'esperar. L'ajuntament de Llucmajor era un desastre de corrupció
MÉS els va arreglar els comptes i quan deixaren la batlia ja hi havia superàvit. Però com que hi ha molta gent que se pensa que si les dretes no governen, malgrat ho facin com el cμl és una distopia, tornaren a posar-los al front i han continuat amb les seves pràctiques de llatrocini i ara, ja torna a ser un desastre i el poble s'ha quedat sense un cèntim.
Volen que digii el que pens? I doncs jo pens que el poble s'ho mereix, perque no saberen apreciar la bona feina i s'estimaren més votar als fatxes de majoria forastera anti-mallorquina, corruptes i tiràns, que a gent nostra, democràtica, honrada i eficient. Per tant, si ara se queden sense ajudes, perque els seus estimats polítics de dretes s'han quedat els doblers, del seu pa en faran sopes, perque això era d'esperar que passaria i se ceu ben clar, que és el que ells aprecien i admiren.
I que fa El Pi, repartint-se el botí amb els feixistes? I que no eren de centre, nacionalistes i dels nostros? Vaja reputació que s'estàn creant!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente