algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La zona interior de la Badia de Pollença és «al límit» de càrrega ecològica a causa de la pressió d'embarcacions

La zona interior de la badia de Pollença es troba «al límit» de la càrrega ecològica per pressió d'embarcacions, segons un estudi comanat per l'Ajuntament de Pollença a l'associació Arrels Marines.

L'informe també conclou que la zona d'estudi és plena de residus voluminosos i que l'excés d'embarcacions provoca «un deteriorament ecològic de la zona» i «produeix desavencesses socials i econòmiques».

A més, assenyala que la major part de la badia ha patit una modificació dels sediments, presentant un substrat majoritàriament fangós amb poca capacitat resilient per la regeneració de l'habitat.

L'estudi ha estat presentat aquest dijous per Sebastià Cabanellas i Josep Vives, d'Arrels Marines, davant el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, i la regidora de Turisme, Administració Electrònica i Comunicacions, Medi Amnbient i Policia Local, Maria Buades.

Es tracta d'un estudi sobre l'activitat nàutica en la zona interior de la badia de Pollença, això com les seves repercussions ambientals, amb quatre objectius: avaluar l'estat ecològic de la zona interior de la badia, avaluar l'impacte ecològic i social de les embarcacions lúdiques, avaluar l'impacte dels residus i les estructures il·legals i aportar possibles solucions compatibles amb la realitat de la zona.

El treball de diagnòstic fet per l'equip científic de l'associació ha consistit a realitzar una sèrie d'immersions en la badia de Pollença, per comptabilitzar el nombre de fondejos i estructures que utilitzen les embarcacions a la badia. Durant les immersions s'han efectuat diversos transsectes, que han cobert una superfície d'estudi de 12.400 metres quadrats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.