algo de nubes
  • Màx: 19.29°
  • Mín: 12.82°
19°

La segona fase d’excavacions a Son Coletes posa al descobert sis fosses

La segona fase d’excavacions al cementeri de Son Coletes continua donant resultats. En total, al llarg d’aquesta intervenció, s’hauran excavat sis fosses entre les zones ajardinades i els passadissos. Tres d’aquestes fosses són noves i les altres tres són una continuïtat de les localitzades l’any 2020.

Les tasques d’excavació i exhumació ja han finalitzat, a dia d’avui, en les tres noves fosses localitzades –les 4,5 i 6-, amb un balanç de 19 víctimes, totes elles en posició original.

Aquests darrers dies, les tasques s’han centrat en la continuación de les fosses del 2020 -1,2 i 3-. La continuació de la fossa 1, ubicada dins la zona enjardinada, es va trobar buida. Sí que s’han pogut recuperar de la continuació de la fossa 2, les restes de 2 víctimes més. I en aquests moments, l’equip tècnic d’Aranzadi i ATICS treballa en l’anomenada fossa 3, que és on l’any 2020 es varen localitzar les restes de sis milicians del desembarcament del capità Bayo.

Més enllà de les 21 restes articulades recuperades, cal recordar que en aquesta segona fase s’han localitzat dues concentracions de restes desarticulades on es calcula que hi ha un mínim de 16 víctimes de la Guerra Civil, a partir de les lesions compatibles amb arma de foc.

Associades a les restes, han anat apareixent diferents objectes personals i d’abillament de les víctimes com sabates, botons, botons de puny, sivelles, claus de porta, medalles i alguna moneda.

La segona fase d’excavacions i exhumacions de Son Coletes es va iniciar el passat 18 d’octubre i està previst que s’allargui fins a mitjans mes de desembre. Forma part del tercer Pla de Fosses que impulsa la vicepresidència i conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Memòria Democràtica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.