algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

El GOB sol·licita a l'Ajuntament de Pollença que revoqui les llicències concedides davant les irregularitats urbanístiques a Formentor

191433

El GOB ha sol·licitat a l'Ajuntament de Pollença les revocacions de les llicències per a actes d'edificació per a la reforma integral de l'Hotel Formentor i les de segregació de parcel·les i els actes de cessió i recepció de terrenys, davant el fet que aquestes no s'ajusten al planejament urbanístic vigent al Pla General d'Ordenació Urbanda de 1990. Els terrenys de Formentor foren declarats sòl urbà en l'acte d'aprovació definitiva del PGOU; aquesta, determinava que la totalitat del sòl urbà formaria part d'un polígon d'actuació urbanística.

Tot i que aquestes actuacions estaven programades pel primer quadrienni de vigència del PGOU i s'havien d'executar mitjançant el sistema de compensació, «avui en dia no s'han aprovat ni els projectes de reparcel·lació ni els projectes d'urbanització i de dotació de serveis, que afecten tant al sòl urbà de Formentor com a totes les parcel·les existents», ha explicat l'organització en nota de premsa. Per tant, el GOB recrimina a l'Ajuntament de Pollença que hagi «obviat tota la normativa urbanística, tractat a les propietats de l'Hotel Formentor aïlladament de la resta del sòl urbà, acordant i acceptant unes cessions de terrenys que tampoc compleixen amb les determinacions previstes en el PGOU, i els que suposadament s'han cedit continuen tancats i inaccessibles per a l'ús públic», han recalcat.

A més a més, per altra banda, en tot el sector urbà de Formentor solament es contempla una zona d'aparcament públic, allà on hi ha l'existent. I, segons l'Ajuntament de Pollença, els terrenys d'aquest aparcament «foren cedits per la propietat i l'Ajuntament en va prendre possessió lliure de càrregues el dia 17 de juny d'enguany», han dit; però, actualment, el consistori «no n'ha pres possessió, obligant als visitants de la zona a haver de pegar per aparcar en un domini públic municipal viari que ha de ser lliure i gratuït», han afegit. Una prova que l'Ajuntament encara no n'ha pres possessió és que «no ha retirat les cadenes que n'impedeixen el trànsit als vehicles per a poder-ne fer ús».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.