nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Nou comerços de Pollença reben el distintiu d'Establiment Emblemàtic de les Balears

Un total de nou comerços de Pollença han rebut aquest dimarts les plaques que els distingeixen com a establiments emblemàtics de les Balears i que s'instal·laran en les façanes dels seus negocis «per a fer visible el seu teixit comercial tradicional».

Segons ha explicat el Govern en nota de premsa aquest dimarts, aquests establiments són Cabrer Joiers, Can Bisquerra, Can Corretja, Can Xumet, Forn Can Banya, Forn Can Payeras i Teixits Vicens. Per part seva, Forn Formentor i Forn i Botiga Can Rabassa han rebut el distintiu d'arrelat i històric.

El projecte Emblemàtics Balears, que duu a terme la Direcció General de Comerç del Govern i l'Institut d'Innovació Empresarial de les Balears (IDI), «neix de la necessitat de protegir l'activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments de més tradició del municipi».

El director general de Comerç, Miquel Piñol, ha agraït durant l'acte de lliurament la dedicació dels representants d'aquests establiments als seus negocis, «perquè la història d'un poble també es pot explicar a través dels comerços, les famílies i les persones que treballen en ells».

A més, ha assenyalat que, amb aquests distintius, la resta de comerços també surten beneficiats, «ja que els emblemàtics funcionen com a element d'atracció i reclam per als visitants de dins i fora de les Illes».

Per part seva, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, s'ha mostrat orgullós perquè nou dels establiments del municipi hagin rebut aquest distintiu.

Amb aquestes plaques, ha dit, l'Ajuntament i el Govern pretenen reconèixer «l'esforç i la dedicació dels empresaris i de les persones que, amb el seu treball diari, mantenen els comerços emblemàtics que formen part de la història i la societat de Pollença».

L'IDI, entitat dependent de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els qui identifiquin els negocis que compleixen amb els requisits per a ser emblemàtics.

De fet, s'han establert diferents categories per a unificar els criteris. D'aquesta manera, un comerç pot ser catalogat com d'arrelament -amb un ofici o producte singular-, amb història -si té més de 75 anys, amb excepcions a partir dels 50- i amb patrimoni -amb elements arquitectònics destacats-.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.