algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Intenten responsabilitzar Hasél d'unes suposades destrosses a la Guàrdia Civil de Sineu per part d'altres persones

Aquest dimecres, el raper Pablo Hasél declara per videoconferència des del Centre Penitenciari de Ponent on està empresonat. Hasél va ser detengut el 16 de febrer a la Universitat de Lleida i roman empresonat fins que compleixi una pena de 2 anys, 4 mesos i 15 dies.

El raper ha fet públic un comunicat en què explica que ha de declarar per una acusació del partit d'extrema dreta Vox a les Illes Balears i la Fiscalia espanyola per un suposat delicte d'odi i discriminació contra Espanya en haver cremat una bandera en un concert a Felanitx el 2019.

Hasél va fer una acció simbòlica durant la seva actuació al Festival MUR (Música Urbana Reivindicativa) celebrat al parc de Sa Torre de Felanitx el 12 d'octubre de 2019, mentre explicava que «no podem tolerar el feixisme. Aquesta bandera no em representa perquè representa els interessos de l'oligarquia feixista».

El pres polític explica que, a més, se li acusa d'uns fets que varen fer altres persones aquella mateixa nit al Puesto Auxiliar de la Guàrdia Civil de Sineu: «Segons la Guàrdia Civil, unes persones varen entrar i varen rompre alguns objectes, fets dels quals se'm vol fer responsable, com si jo hagués donat l'ordre, pel discurs contra la repressió de l'Estat que vaig fer al concert». Per a Hasél, «aquest retorçut disbarat posa encara més d'evidència la denunciada falta de lliberats i l'acarnissament contra la meva persona».

«Abans de cremar la bandera, cosa que empara fins i tot el TEDH, vaig explicar que ho feia perquè representa la continuïtat i la impunitat del feixisme, la negació de drets fonamentals (com el treball digne i l'habitatge), el poder d'una minoria explotadora contra els interessos de la majoria i l'imperilisme, entre d'altres opressions que sofrim», ha explicat.

Per a finalitzar, Hasél denuncia que s'usa el delicte d'odi per a «reprimir els antifeixistes, tergiversant així fins l'extrem més absurd la seva vertadera raó de ser, que no és una altra que protegir els col·lectius més vulnerables dels discursos que promouen l'odi i la discriminació cap a ells, que són promoguts precisament pels feixistes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quin desastre!, fa mes de 2 anys

El partit de l'odi acusant de fer destrosses, a una persona que ni tan sols era a Mallorca.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente