muy nuboso
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
21°

L’Ajuntament d'Inca identifica tretze comerços emblemàtics al municipi

L’Ajuntament d’Inca treballa de la mà de l’Institut d’Innovació i Empresa, de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern, i s’encarrega d’identificar els possibles comerços emblemàtics del nostre municipi. Fins ara, i a través d’una comissió de treball, s’han identificat un total de tretze negocis, que inclouen forns, carnisseries i comerços de tèxtil, entre d’altres.

Emblemàtics de les Illes Balears és un projecte impulsat i coordinat per la Direcció General de Comerç i l’DI, que cerca enfortir el teixit comercial de les Balears. Així doncs, l’objectiu d’aquesta iniciativa és posar en valor i visibilitzar els comerços tradicionals. En aquest sentit, el regidor de Comerç, Miguel Ángel Cortés, destaca que Emblemàtics és «un gran projecte en el qual Inca ha de tenir un pes important; som un municipi 100% de serveis i comercial, i això històricament també ha estat així. La combinació que suposa la nostra ubicació i l’atenció al visitant i al client són senyes d’identitat de la nostra ciutat».

Els comerços identificats a Inca que formen part del projecte emblemàtics són Ca’s Sereno, Casa Capellana, Casa Cabrer Alfa, Can Pere, Can Rovira, Can Delante, Esparteria Ca’n Toni Blancos, Forn Ca’n Alba, Forn Ca’n Tomeu, Forn Sant Francesc, Forn Ca’n Lluís, La Florida i Rellotgeria i Joieria Fuster.

Els establiments són catalogats com a comerços amb història (més de 75 anys d’activitat), arrelats (realitzen un ofici arrelat al territori) o amb patrimoni (tenen un valor patrimonial). Per a ser considerat emblemàtic han de complir un requisit d’aquestes categories. A Inca compten amb cinc comerços emblemàtics, quatre comerços amb història i arrelats, dos comerços amb història i patrimoni, un comerç amb història i un comerç arrelat.

Pròximament, aquest llistat d’establiments serà visible a la pàgina web emblematicsbalears.es, on es podrà consultar les fotografies, història i descripció de cada comerç. A més, està pendent d’aprovació una línia d’ajuts econòmics destinada a aquesta xarxa de comerços.

El nombre de comerços es pot veure ampliat, ja que emblemàtics és un projecte viu on es poden anar sumant negocis. De moment, però, no s’hi inclouen les farmàcies, ni els bars i restaurants com els cellers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.