algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Inca signa un conveni amb el Govern per a la construcció del nou CEIP del municipi

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han signat un conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) i l’Ajuntament d’Inca per al finançament i l’execució de les obres de construcció d’un nou centre d’educació infantil i primària (CEIP) al municipi d’Inca, per un import de 5,1 milions d’euros.

A l’acte també han assistit el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i la regidora d’Educació, Alice Weber.

March ha explicat que «aquest nou centre ajudarà a respondre les necessitats d’escolarització d’Inca i s’afegeix a les millores d’infraestructures educatives que s’han fet des de l’inici de legislatura en aquest municipi». En concret, el conseller ha fet una especial menció a l’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia, les noves aules del CEIP Ponent o el nou gimnàs del CEIP Llevant. El total invertit des de 2015 fins a finals de 2021 (incloent la despesa de l’ampliació de l’IES Pau Casesnoves) és de 10 milions d’euros.

Per altra banda, el conseller ha anunciat que un altre gran projecte al municipi, la reforma del quarter de General Luque per acollir l’Arxiu i Museu de l’Educació de les Illes Balears, ja s’ha iniciat fa pocs dies. «Totes aquestes actuacions mostren el compromís amb la millora del sistema educatiu que ha exercit aquest Govern des de 2015».

Per la seva part, Moreno ha destacat que «avui és un dia molt important per a la nostra ciutat, ja que aquest conveni possibilitarà que el centre estigui enllestit per al curs 2022-2023, després de molt de mesos treballant conjuntament amb el Govern. Aquest és un projecte clau per a la nostra ciutat, que ens permet seguir avançant en una ciutat d’oportunitats i adaptar els serveis a les necessitats de la nostra ciutadania».

El conveni estipula que el Consistori avançarà íntegrament l’import en el propers dos anys i que Educació ho retornarà en un termini de vuit anys.

Les previsions apunten que el nou CEIP serà una realitat per al curs 2022-2023.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.