nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

Manacor clama per la llibertat d'expressió

L'Ajuntament de Manacor llueix des d'aquest dimecres una pancarta a la seva balconada que reivindica la llibertat d'expressió i reclama la llibertat dels rapers Valtònyc i Pablo Hasél.

Es tracta del primer ajuntament de Mallorca que ha decidit dur endavant aquesta iniciativa de mostrar públicament la seva defensa d'aquest dret fonamental. Així mateix, el municipi també va acollir aquest passat dimarts una concentració per reclamar la llibertat del raper lleidatà empresonat dimarts al matí. A la convocatòria, a la plaça de sa Bassa, hi assistiren més de 150 persones.

El batle de Manacor Miquel Oliver ha explicat que l'Ajuntament ha decidit penjar la pancarta perquè «com a demòcrates, ens toca estar al costat de la llibertat d'expressió». I, no fer-ho, diu, «és molt perillós i és cedir terreny als discurs de l'odi».

«A l'Ajuntament se pengen des de fa temps pancartes per múltiples causes, per donar super a col·lectius, o per donar visibilitat a algunes malalties». «Si la política i les institucions no reclamen i criden quan se posen en perill els drets bàsics de la gent i del poble, qui ho farà?», apunta Oliver.

Cal recordar que l'Audiència Nacional espanyola va condemnar a Valtònyc l'any 2017 a tres anys i mig de presó pel contingut de la lletra d'algunes de les seves cançons. Per la seva banda, Pablo Hasél va ser detengut aquest passat dimarts pels Mossos d'Esquadra per ser empresonat arran de la condemna del mateix tribunal que li imposa una pena de dos anys i un dia de presó pel contingut de 64 tuits i el vídeo de la cançó Juan Carlos el Bobón que Hasél va pujar a YouTube.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.