algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Proposen canviar l'avinguda d'Alcúdia 'Príncipes de España' per 'avinguda de 'Les Germanies'

Podem Alcúdia ha proposat nomenar a l'avinguda Príncipes de España com a Avinguda de les Germanies amb motiu de la commemoració del seu V centenari.

Segons ha informat la formació, l'avinguda Príncipes de España d'aquest municipi es va inaugurar el primer de desembre de 1973 sota aquesta denominació després de ser així acordat per l'Ajuntament el 19 de gener 1970, amb motiu de la designació de Juan Carlos de Borbón com a successor.

En aquest sentit, ha recordat, el títol de 'Prínicipes de España' va ser instaurat per Francisco Franco en 1969, i atorgat al seu successor el príncep Juan Carlos de Borbón, sent un títol creat pel dictador a l'hora de plantejar la successió al seu règim.

Actualment la persona successora designada dins de la família reial espanyola no ostenta aquest títol, sinó que des de 1977 adquireix el de Príncep d'Astúries, tradicionalment atorgat als hereus de la Corona de Castella des del segle XIV, i així apareix en la Constitució de 1978, en el seu article 57.2.

Per tant, ha apuntat, la denominació 'Príncipes de España' és terminologia franquista contrària a la Llei 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Balears.

La primera conseqüència d'això, ha destacat Podem Alcúdia, és el canvi de denominació del poliesportiu 'Príncipes de España' per la de Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears a Palma, com apareix publicat en el BOIB del 19/11/2020.

En conseqüència, el grup municipal ha proposat davant a l'Ajuntament una moció en la qual sol·licita que es retiri la denominació per ser contrària a la llei de memòria i reconeixement democràtics i considerar-la lesiva per a les víctimes de la dictadura franquista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

I, per cert, Alcúdia no té es títol de Ciutat Fidelíssima?

Valoració:0menosmas
Per Tomeu R, fa mes de 3 anys

Menuda bestiessa, si aquestos varen ser pitjors que els franco! Jo crec que auriem de lluitar per altres coses mes importants com que tenim una impostos i uns preus....com per anar tudant doblers en canvis de carrers.

Valoració:0menosmas
Per pensam-hi un poc, fa mes de 3 anys

Hi ha moltíssima gent millor candidata a figurar en la nomenclatura d´Alcúdia que no pas l´actual.

Valoració:7menosmas
Per balmany, fa mes de 3 anys

Me parece muy bien, sin embargo no tengo los conocimientos suficientes para pronunciarme en relación al cambio que se propone.
Siempre he sido contrario, salvo casos muy concretos y honrosos, a bautizar, calles, plazas, monumentos, monolitos, e incluso buques de guerra con el nombre de personas físicas. Había dos corbetas, de nombre "infanta Cristina e "Infanta Elena", que no será necesario renombrar, pues ya están dados de baja de la lista de buques de la Armada. Ahora tenemos un porta helicópteros, con el nombre del emérito en las amuras de ambos costados. Creo que también debe ser renombrado. Visto lo visto, no parece oportuno.

Valoració:-1menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Me pareix molt acertat, el canvi.

Valoració:6menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Bona iniciativa. Per què els prínceps d'en Franco, actuals Emèrits, han de tenir un carrer si no se'l mereixen? Molt millor honorà les Germanies que ben merescut se'l tenen al carrer, en lloc dels hereus, a títol de reis, d'un dictador sanguinari que va perseguir la nostra cultura i massacrar els que la representaven. El dictador és mort, però el seu esperit repressiu és encara ben viu i les ínfules de Castella també es fan notar amb força. A més a més, l'Emèrit ja hem vist que te les urpes llargues i no mereix cap deferència ni tan sols com a persona, aleshores, la proposta hauria de tirar endavant si els que ho han de decidir estimen Mallorca i la seva història i a més tenen el que cal tenir.

Valoració:8menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Molt bona idea i també es podria llevar el monument a Carles V.

Valoració:9menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

No cal tanta parafernàlia i tantes explicacions. Qualsevol carrer que porti el nom de la gent que hi ha a la Zarzuela, Abu Dabi, etc. i a aquests llocs s´ha de canviar per gent del país i gent normal.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente