cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

L'Ajuntament de Petra defensa la tasca «integradora, positiva i humanitària» de Juníper Serra

173049

L'Ajuntament de Petra ha expressat aquest dilluns el seu «malestar» davant les accions i declaracions que s'han succeït al voltant de la figura de Juníper Serra i ha defensat la tasca «integradora, positiva i humanitària» del missioner nascut a la localitat.

En un comunicat, el batle de Petra, Salvador Femenías, ha demanat que «el seny s'imposi i es normalitzi la situació».

Sobre les accions de protesta en contra de les imatges del Pare Serra, des del consistori han reivindicat el llegat del religiós en ciutats com Los Angeles, San Francisco o San Diego, «on la seva figura ha estat estudiada».

Petra defensa el «balanç positiu» de Juníper Serra, «poc conegut a Mallorca», pel que ha expressat la necessitat de «posar en valor i reconèixer la seva figura».

En el comunicat, han recordat que el 2013 es va celebrar l'Any Pare Serra, que va culminar en 2015 amb la seva canonització.

També han recordat que tant els actes per a celebrar el tercer segle del seu naixement com el de la seva canonització varen reunir a una part molt important de la societat mallorquina i que, en concret el 2015, la presidenta del Govern, Francina Armengol, va presidir els actes de canonització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

...«el seny s'imposi i es normalitzi la situació». "Normalitzi" diuen. Passar a normal, vaja. Idò potser aquí, igual que en altres temes com sa llengua o s'estructura econòmica radicalment depenent des turisme, també necessitem una nova normalitat

Valoració:2menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Els que parlen de que els canviaren la religió, no deven saber que els natius americans practicaven sacrificis humans i també canibalisme ritual, amb les víctimes propiciatòries.
Per tant, canviant los la religió i ensenyant los a criar gallines i porcs, varen salvar moltes vides.
Però en hi ha que no escolten i continuen erre que erre, escampant que Juníper va ser un genocida, i de passada deven dir que Hernan Cortes un sant, perque fa més "modern i intel.lectual". I que els que deim que s'ha de contextualitzar i veure el relat en tot el conjunt, som uns pobres analfabets que no sabem res d'Història.

Valoració:-5menosmas
Per L´haurien de cercar, fa mes de 3 anys

I què voleu que digui l´Ajuntament de Petra?
És tot el que tenen? No hi ha ningú més adequat per representar el poble?

Valoració:2menosmas
Per Nofret, fa mes de 3 anys

Qui de Petra va viure i escriure sobre les atrocitats dels conqueridors espanyols i així poder afirmar que la labor eclesiàstica i evangelitzadora de Juníper Serra, no era de col•laborador necessari amb la desestructuració social i aniquilardora cultural d'aquells pobles, a fi de poder consolidar-hi la dominació del imperi espanyol ? De veres hi ha gent a Petra mínimament informada, que creu que aquells pobles conquerits per les armes, els enganys i les mentides, estigueren contents de perdre la seva independència i substituir la seva cultura ? Deu haver llegit el Batle de Petra i la resta del consistori que l’hi fa costat, alguna de les versions dels vençuts de la conquesta espanyola d’aquelles terres ?

Valoració:5menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Per què no fonem l'estatue i en fem un monument a Cabrit i Bassa, ells sí que son part de la història de Mallorca, una part tant dolorosa com autèntica. Què ens pot importar com a Pobla un frare franciscà, malgrat que fos nascut a Mallorca, i que, a cop de creu "civilitzava" natius que no l'havien enviat a demanar. Honorem la nostra història i deixem la religió dedins les esglésies. Si Fra Juníper fou tan bo, doncs hi ha altars per a posar-lo, traguem la religió dels espais públics d'una vegada per a totes i deixem-nos de polèmiques absurdes propias de beates i capellans.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente