cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Artà tancarà l'accés a Cala Torta per protegir el sistema dunar malmès

L'Ajuntament d'Artà instal·larà aquest dimecres una cadena amb un pany en el punt final de la carretera de Cala Torta per evitar l'accés de vehicles dins del domini públic marítim-terrestre, «com a mesura de protecció del malmès sistema dunar» d'aquesta zona.

Segons ha informat l'Ajuntament, els visitants podran deixar els vehicles abans d'aquest punt i es deixarà pas per als vehicles d'emergències i responsables del bar de platja.

Cala Torta és una platja natural amb un hàbitat dunar protegit per la Xarxa Natura 2000, que presenta un estat de conservació molt deficitari. Durant anys s'ha permès el pas de vehicles, així com el seu estacionament sobre les dunes i el llit del torrent. «Davant aquesta situació es requereix actuacions imminents de gestió sostenible i conservació del litoral», incideixen des de l'Ajuntament.

El tancament al tràfic rodat del tram final de la carretera és una de les actuacions de la proposta d'ordenació, gestió i recuperació de l'espai platja-duna, accessos i entorns de Cala Torta, que compta amb l'aprovació de la Direcció general de Recursos Hídrics.

Des de la Regidoria de Medi ambient del Consistori es preveu el desenvolupament d'una sèrie d'actuacions per al període 2018-2019, seguint amb el desenvolupament del 'Pla d'ordenació i gestió sostenible del litoral d'Artà', com el projecte de restauració de Cala Torta, el Pla de cartelleria uniforme del litoral d'Artà o el projecte de regulació d'estacionaments associats a Cala Estreta i Cala Mitjana.

Tant el pla de gestió com la proposta de Cala Torta s'han remès a la Demarcació de Costes perquè puguin prendre les mesures pertinents. L'Ajuntament ha informat d'aquesta actuació al bar de la Cala i a una empresa que es dedica a comercialitzar excursions en quads per la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.