nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'Agència de Turisme de les Balears posa en valor l'atractiu turístic dels molins

L'Agència de Turisme de les Balears ha destacat l'atractiu turístic que representen els molins de l'arxipèlag, en tractar-se d'un «valuós element del patrimoni cultural». Les Illes compten amb alguns dels més espectaculars i històrics molins que existeixen a nivell nacional i «que conviden a apreciar la bellesa i la cultura de les Balears», segons informa l’ATB en un comunicat.

Les Illes Balears tenen repartits per tot el seu territori un gran nombre de molins. Mallorca és la que més en conserva amb uns 2.000 exemplars. Hi destaquen tres tipus de molins: fariners, de tracció animal o 'de sang' i d'aigua. Aquests últims molins hidràulics són, a més, un element típic del paisatge cultural de la Serra de Tramuntana, i van ser declarats Patrimoni de la Humanitat el 2011 per la UNESCO.

Molins més simbòlics

Els molins més simbòlics són els que s'utilitzaven per extreure aigua, caracteritzats per la seva «fletxa» i utilitzats per bombar aigua en un dipòsit d'aigua, i dels quals n’hi ha uns 2500. Entre ells, destaquen els Molins del Pla de Sant Jordi, una àrea que compta amb uns 650 exemplars.

Durant l'any passat, el Consell de Mallorca va restaurar sis dels seus molins més emblemàtics: el des Fraret (Montuïri), el de Fraret (Manacor), el de Son Gornals (Porreres), el de Can Garra Seca (Llucmajor), el de Nofre (Montuïri), i el d'en Sopa (Manacor). D'aquesta manera, es van unir a la Ruta dels Molins de l'Euroregió, formada per les Balears, Catalunya, Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.