cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Medi Ambient neteja el Torrent de Pareis de manera «subsidiària»

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha enviat aquest divendres a la Fundació Deixalles a netejar el Torrent de Pareis «de manera subsidiària» i «davant la deixadesa de funcions de l'Ajuntament d'Escorca». Així ho ha assegurat la Conselleria qui ha indicat que el torrent es troba ple de d'escombraries sense retirar que poden comportar no solament un problema ambiental sinó de salubritat pública.

Segons el Govern, la neteja del torrent és competència de
l’Ajuntament, per la qual cosa va enviar aquest dijous un requeriment a l'Ajuntament d'Escorca perquè exercís les labors de neteja en un termini de 24 hores. En l'avís, s'assenyalaven les labors «d’urgència» i s'avisava que si no es complien, la conselleria podria actuar de manera «subsidiària» i una vegada retirats els residus, es tornarien a emprendre les tasques de recollida de l'Ajuntament, com s’ha fet els darrers anys.

Perquè això sigui així, la Conselleria farà un seguiment de l'estat del Torrent de 
Pareis amb els informadors del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i els agents de medi ambient. D'altra banda, l'Administració ha explicat que aquesta actuació es duu a terme sense perjudici d'altres accions legals, si bé ha assenyalat que és «un extrem al com no es voldria arribar perquè cap de les dues parts treu cap benefici i el perjudicat és el medi ambient».

La Conselleria acusa l’Ajuntament d’Escorca
La Conselleria ha afirmat que ha emprès les labors de neteja de forma subsidiària després que l'Ajuntament d'Escorca «no deixés netejar, el dissabte passat, a una parella de voluntaris que, en acabar el seu torn com a informadors del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana
intentaren recollir les escombraries acumulades en el Torrent de Pareis».

«Un dia després, els agents de medi ambient estenien acta constatant l'acumulació de 5 metres quadrats de residus, que
aquest divendres ja havien augmentat fins a 6 metres quadrats, aproximadament». Segons el Govern, la Policia Local de l'Ajuntament ha demanat explicacions als agents de la Fundació Deixalles que han executat les labors, igual que als voluntaris.

D'altra banda, han afirmat que l'Ajuntament d'Escorca va llevar els contenidors d'escombraries que gestionava en el Torrent de Pare
is després que l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) es declarés gestor de residus en el municipi, fet que ho autoritza a recollir i transportar les escombraries que es generen en els refugis i àrees recreatives que gestiona, quedant exempt d'abonar 62.000 euros que el consistori li cobrava com a taxa municipal de residus. «El mateix batle ha manifestat que la seva negativa a netejar el Torrent de Pareis és una mesura de pressió perquè l'Ibanat desisteixi com a gestor de residus, aboni la taxa i torni a col·locar els contenidors a les àrees recreatives del municipi que es van retirar amb èxit», han afegit.

Finalment, la Conselleria ha considerat «inadmissible» el que ha qualificat de «xantatge» utilitzant el patrimoni natural i ha indicat que donarà suport a qualsevol grup de voluntaris que comparteixi la preocupació. Per això, després de tenir coneixement que un grup de persones volia netejar la zona aquest pròxim diumenge, s'ha posat a la seva disposició per proporcionar-los el material necessari.

L'A
juntament d’Escorca diu que és competència del Govern
Per la seva banda, l'Ajuntament d'Escorca va decidir en el ple d'aquest
passat dijous obrir un expedient sancionador a la Conselleria de Medi ambient i ha afirmat aquest divendres que si aquesta no actua en 24 hores, el mateix ajuntament procedirà a la neteja «per una qüestió d'higiene, salubritat pública i elevat risc d'incendi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pilar, fa mes de 6 anys

Només ens faltava que en un lloc emblemàtic hagi de patir accions tan aberrants com la d'aquest senyor, per dir-ho d'alguna manera. Vergonya i dimissió

Valoració:1menosmas
Per Pilar, fa mes de 6 anys

Només ens faltava que en un lloc emblemàtic hagi de patir accions tan aberrants com la d'aquest senyor, per dir-ho d'alguna manera. Vergonya i dimissió

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente