algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

EUIB exigeix que es «compleixi la llei» amb el correbou de Fornalutx

EUIB exigeix que es «compleixi la llei» amb el correbou de Fornalutx. | Arxiu

Des de l'àrea animalista de EUIB sol·liciten a les institucions que facin complir la llei i exigeixen que l'ajuntament de Fornalutx present la documentació necessària per demostrar la «legalitat» del correbou.

Guillermo Amengual , coordinador de l'àrea animalista de EUIB, ha lamentat que malgrat les denúncies interposades per part de ASSAIB, Mallorca Sense Sang (AnimaNaturalis i CAS Internacional) i Anpba en les quals se sol·licitava a l'ajuntament de Fornalutx la documentació necessària per demostrar que el correbou de la localitat es desenvolupa durant 100 anys de manera ininterrompuda, aquest consistori «no ha estat capaç de presentar els documents necessaris». «Ara és el Defensor del Poble que dóna un ultimàtum a l'ajuntament de Fornalutx per presentar aquests documents».

Il·legal

Amengual ha advertit que el correbou de Fornalutx podria estar realitzant-se des de 1992 de «manera il·legal» i que les institucions han fet cas omís a les denúncies presentades per diversos col·lectius en defensa dels animals. 

«La permissivitat i la deixadesa de les institucions en matèria de protecció animal queda demostrada una vegada més amb el correbou de Fornalutx», ha declarat Amengual. «Si l'ajuntament de la localitat no pot demostrar l'antiguitat del correbou, aquest ha d'il·legalitzar-se. Fins quan cal esperar per fer complir la llei?», reclama Amengual a les institucions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.