muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Pollença aprova una moció per a la contractació socialment responsable

Pollença ha aprovat una moció per a la contractació socialment responsable. | Arxiu

Alternativa per Pollença ha presentat al Ple de maig una moció per tal que la contractació municipal inclogui clàusules socials.  La moció ha estat aprovada amb un ampli consens: 16 vots a favor i 1 en contra (PP).

Els acords adoptats suposen el compromís d’incorporar clàusules socials en els expedients de contractació pública de l'Ajuntament de Pollença(incloent els òrgans autònoms i EMSER), exceptuant només aquells casos en què l'òrgan de contractació no ho consideri convenient per les característiques del contracte i ho motivi amb un informe. «Es parteix de la idea que la contractació pública no només és un mitjà per a l'obtenció de prestacions, obres i serveis, sinó que també pot ser una eina jurídica al servei dels poders públics per complir amb els seus fins i valors fonamentals: cohesió social, redistribució de la riquesa, igualtat i justícia», ha explicat Alternativa.

«Consideram que adjudicar un contracte atenent només al preu i sense considerar criteris ètics, socials i ambientals, suposa un sistema de contractació de curt abast que, en el millor dels casos, produeix un efecte neutre i, en el pitjor, ocasiona conseqüències negatives. No incloure criteris socials en la contractació municipal hauria estat perdre una oportunitat de generar un benefici afegit», ha afegit l’entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.