algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Alternativa per Pollença obre el debat sobre la municipalització de la neteja

Alternativa per Pollença va presentar la setmana passada al Casal de Can Llobera, la seva publicació «Municipalitzem la neteja viària». | Alternativa per Pollença

Alternativa per Pollença va presentar la setmana passada al Casal de Can Llobera, la seva publicació «Municipalitzem la neteja viària». Un informe de 8 pàgines, molt visual i que sintetitza els principals arguments a favor de la municipalització del servei.

Hi varen assistir regidors de distints partits polítics, tant del govern com de l'oposició, gerents de l'empresa municipal i també de la UTE que fins ara gestiona el servei, algun tècnic, i delegats de personal municipal.

Des d'Alternativa es va intentar demostrar com un servei municipalitzat suposaria un estalvi econòmic, a diferència del que es vol fer creure sempre, que la privatització surt més a compte.

Segons la formació si es municipalitzés el servei a partir del gener fins a acabar el que es preveia en la concessió (fins a 2020), s'estalviarien 769.515 euros. Això és degut, segons han assegurat, a què no hauríem de pagar IVA, ni revisió de preus, ni el benefici industrial que es queda l'empresa. També es va posar de manifest que podria funcionar millor per la immediatesa, la proximitat, a banda de guanyar-hi en transparència, gestió democràtica i condicions laborals per als treballadors.

Es va intentar també desmentir les excuses habituals que s'utilitzen per no assumir la responsabilitat directa del servei, com el finançament o la suposada tranquil·litat que donen, així com respondre alguns dubtes que poden sorgir en relació a les passes a seguir a partir d'ara, la indemnització, la inversió o la contractació de personal. La formació política repartirà l'informe casa per casa els dies vinents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aturada, fa mes de 8 anys

Política i Assemblea de Docents haurien de ser incompatibles.
I REPARTIU LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente