algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El GOB demana la paralització immediata de les obres de Costes a Ca los Camps

Tot i que la zona és LIC i ZEPA, no compta amb el necessari informe d’afectació ambiental per part de Medi Ambient

Aquest dimarts horabaixa diversos veïnats denunciaren l’aparició de maquinària pesant a Ca los Camps, cala verge del litoral artanenc. Aquesta és una zona sotmesa a un procés erosiu important, que ja va motivar diverses intervencions en el passat amb l’objectiu de millorar la seguretat de les persones davant la inestabilitat del talús.

Segons explica aquest dimecres el GOB, la Demarcació de Costes a les Illes Balears estaria ara impulsant una actuació en principi adreçada a estabilitzar el terreny i millorar la seguretat, però que en qualsevol cas es fonamenta sobre un projecte que ni ha passat a informació pública ni compta amb els necessaris informes ambientals.

Des del GOB recorden que aquesta zona és Lloc d’Interès Comunitari i Zona d’Especial Protecció per a les Aus, i per tant «les actuacions que puguin afectar la biodiversitat han de passar necessàriament per un procediment que dictamini inicialment el seu grau d’afectació ambiental i si són necessaris estudis d’impacte més detallats».

Davant aquesta situació, el GOB ha reclamat la intervenció immediata de la Conselleria de Medi Ambient paralitzant les obres «fins que el projecte es pugui analitzar convenientment i en el seu cas siguin establertes les mesures de correcció que siguin necessàries, a fi de garantir que no es lesionen els valors naturals i paisatgístics de la cala».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

Si no fos pel GOB, ja no ens quedaria res.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente