algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Consell redactarà un nou projecte d'ampliació de la carretera Campos-Llucmajor

El Departament de Territori i Infraestructures també aplicarà una sèrie de mesures per millorar la seguretat del trànsit de la carretera Ma-19 mentre es posa en vigor el nou projecte

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el director insular d'Infraestructures i Mobilitat, Iñaki Miranda, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. | Consell de Mallorca

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Iñaki Miranda, han anunciat la redacció d’un nou projecte per a la carretera Ma-19, Campos-Llucmajor. Garrido ha explicat que aquesta modificació respon «als acords del nou govern insular que pretenen disminuir l’impacte del projecte anterior».

La consellera ha assegurat que «l’anterior govern no va aprovar definitivament el projecte de traçat i això permet que es pugui reprendre l’estudi de les al·legacions que presentaren els ajuntaments i els grups polítics».

Entre els canvis que s’estudiaran hi ha la modificació de la rotonda elevada per un pas inferior i la reducció de la mitjana central dels sis metres actuals al mínim legal permès. També es preveu la reducció de les mitjanes que es troben entre la carretera i les vies de servei. Aquestes vies de servei es veuran «reduïdes al mínim, ja que només seran utilitzades pels veïnats que accedeixen als camins».

Pel que fa als terminis, Garrido assegura que «no es retardaran més de tres mesos i es mirarà de reduir el temps amb les expropiacions i l’execució de l’obra perquè el nou projecte també minvarà l’impacte en aquest sentit». Actualment, 209 finques es veurien afectades i la intenció del Consell és reduir aquest nombre. Pel que fa l’obra, la variació del pas de Son Gabriela a un pas inferior «suposarà un estalvi important del temps de construcció».

D’altra banda, el director insular d’Infraestructures i Mobilitat ha exposat les mesures que es posaran en marxa a la via amb la intenció de «prioritzar la seguretat vial dels ciutadans».

Les primeres accions són reduir la velocitat en tot el tram de 100 a 90 Km/h i a 80 Km/h en el tram més perillós. També es millorarà la visibilitat nocturna i la senyalització de la via. A més, es prohibirà l’avançament amb doble línia contínua a tres trams que suposen 5.100 metres. Es preveu que aquestes mesures s’hauran pogut aplicar abans del 10 d’agost.

També s’instal·laran 250 metres de barrera de seguretat amb sistema de protecció dels motoristes, i s’ampliaran els accessos als camins veïnals amb afluència per millorar-ne la seguretat de les maniobres. Aquestes dues mesures es duran a terme una vegada finalitzat l’estiu perquè requereixen l’ocupació del carril i així s’evitaran retencions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

I es tren des Migjorn, per cert, hi ha intenció de recuperara-lo? Suposaria un descens des trànsit de carretera si es feia bé

Valoració:4menosmas
Per Tofol, fa mes de 8 anys

Tenc els meus dubtes si la intenció és ampliar la carretera o no.
Els usuaris(contribuents) que diàriament circulam per aquesta via, que escoltam des de fa molts d'anys les vagues propostes i promeses dels polítics de donar una solució per evitar els tràgics accidents en aquesta carretera, veim com totes elles queden amb un "nigul de fum".
Ara, després que per desgràcia aquesta carretera ha superat el que els tècnics anomenen "umbral de muertos", per catalogar-la oficialment de MOLT PERILLOSA, Idò ens surten que encara s'ha de fer un nou projecte!!!!, no se'ls acut res més que posar línies contínues, reduir la velocitat i així generar un grans embossos diaris , Això és la solució?.
El que m'agradaria sentir d'una vegada per totes és un compromís ferm i dates concretes d'inici de les obres.
És una petició de molta gent i una necessitat més que demostrada i contrastada.

Valoració:3menosmas
Per Indu-froome, fa mes de 8 anys

Pensareu en dotar-le de carril-bici???

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente