algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Albaïna denuncia que l'Ajuntament de Sóller trasllada uralita d'un abocador “sense cap precaució”

4516
Una palera, segons el Col·lectiu Albaïna, ha traslladat i amuntegat els enderrocs situats al costat de derruït Hotel Rocamar, al Port de Sóller. | Col·lectiu Albaïna

El col·lectiu Albaïna denuncia que l'Ajuntament de Sóller ha traslladat uralita d'un abocador “sense cap precaució”. L'entitat critica les condicions del trasllat i assegura que la uralita, que pot ser perillosa per a la salut humana, s'hauria d'haver eliminat de manera “immediata”.

Albaïna explica que, després de les nombroses crítiques rebudes pels col·lectius veïnals, l'Ajuntament ha intentat millorar i condicionar “l'abocador il·legal d'enderrocs” situat al voltant de l'Hotel Rocamar, al Port de Sóller. Una palera ha traslladat i amuntegat les escombraries.

Amb tot, el col·lectiu ciutadà denuncia que entre els enderrocs s'hi troben restes d'uralita i que, tot i la perillositat d'aquest material que conté amiant, el trasllat d'enderrocs “s'ha fet sense seguir cap de les mesures de precaució que dicta la llei”. “Així, peces d'uralita s'hauran esmicolat durant el procés, deixant-les entremesclades amb la resta d'enderrocs, enlloc de la seva eliminació immediata de l'abocador”, afirma el col·lectiu.

Retirada de “La Pietat”
D'altra banda, Albaïna ha presentat a l'Ajuntament una instància sol·licitant la informació pertinent sobre el procés obert per l'equip de govern per justificar la retirada de l'escultura “La Pietat” de Josep Llimona, bé catalogat del cementeri de Sóller.

El col·lectiu insisteix que l'escultura original “ha de tornar al seu lloc” i que si ha de ser restaurada “s'ha de fer al cementeri com s'ha fet en altres casos amb escultures del mateix Llimona, com ara el cementeri d'Arenys de Mar, per evitar produir danys a l'obra”.

L'entitat ciutadana assegura, finalment, que la retirada de Béns Catalogats “no és un fet aïllat” i reclama a l'Ajuntament de Sóller que “tengui cura del nostre patrimoni municipal”. “Quan l'Administració competent no actua queden poques opcions, només recórrer a altres institucions per denunciar-ho”, conclou l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.